Premierul britanic David Cameron a facut vineri, la Davos, un apel la repatrierea sectoarelor de productie delocalizate in economii low-cost precum China si India, care ar putea crea milioane de locuri de munca pe Batranul Continent, scrie AFP.

In fata Forumului Economic de la Davos, Cameron a vorbit despre o "tendinta inca timida, dar sensibila" in Marea Britanie, care trebuie sa devina "tara relocalizarilor". Acesta a mentionat un studiu recent asupra Intreprinderilor Mici si Mijlocii si care arata ca mai mult de o societate britanica din zece si-a repatriat o parte a productiei in cursul anului trecut.

"Inca de acum, economiile din Europa au o ocazie unica de a accelera aceasta tendinta de revenire a intreprinderilor delocalizate", a pledat el. Cu conditia de a urma o politica de dereglementare si atractiva pentru investitorii straini, a subliniat primul ministru britanic.

Dar, pentru relocarea in Europa, intreprinderile trebuie sa fie asigurate ca beneficiaza de energie ieftina, a mentionat liderul conservator, care pledeaza pentru energia nucleara si gazele de sist.