Guvernul va prezenta, pana la vizita urmatoarei misiuni a Fondului Monetar International, in aprilie, "masurile si metodologia de implementare, de la 1 iulie, a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a anuntat luni premierul Victor Ponta, care a fost insa vag in ceea ce priveste reducerea CAS-ului, anuntata de guvern pentru a doua jumatate a acestui an.

"Pana atunci (aprilie 2014) guvernul vine cu masurile si metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a spus Ponta, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

"La scutirea de impozit a profitului reinvestit pierdem 16% dar castigam 24% TVA pentru mijloacele care se cumpara", a explicat acesta.

Intrebat de ziaristi daca se renunta la reducerea CAS-ului pentru al doilea semestru al anului, Victor Ponta a afirmat ca "este vorba de pachetul de stimulare economica".

"Ideea e sa facem un pachet dupa 1 iulie", a mai spus el, adaugand: "Este un singur lucru stabilit (in discutiile cu FMI), ca venim cu toate masurile si ca le putem implementa din al doilea semestru".

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania a solicitat Guvernului sa sustina in negocierile cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica, potrivit agentiei Mediafax.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.