Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat pentru agentia Mediafax ca a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finantelor, dar le-a transmis acestora ca va ramane la banca centrala, iar din cate stie postul ar putea fi preluat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Bogdan OlteanuFoto: Agerpres

"Nu a fost o propunere, a fost o discutie, iar eu am transmis ca voi ramane la Banca Nationala. Din ce stiu la aceasta ora, pozitia va fi preluata de Eugen Nicolaescu", a declarat Bogdan Olteanu, precizand ca nu are detalii, intrucat se afla la Washington cu o delegatie oficiala.

Mai multe surse au declarat saptamana trecuta ca viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este prima optiune a PNL, in cazul in care se va vota in Biroul Politic inlocuirea lui Daniel Chitoiu din functia de ministru al Finantelor.

In urma cu aproximativ doua saptamani, la prima incercare de schimbare a lui Chitoiu, conducerea PNL nu a avut castig de cauza, intrucat nu s-a indeplinit cvorumul necesar, au aratat sursele.

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chitoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanta elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilitatile acordate populatiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, initiativa care restrange semnificativ sansele reducerii CAS, propunere pe care mizeaza PNL in perspectiva alegerilor la Presedintie.

Citeste si: