Ponta, dupa ce ministrul Cotovelea a afirmat ca serviciile ANAF sunt mizerabile si primitive: Evident ca sunt proaste. Trebuie sa si facem lucruri, la dat cu parerea sunt toti buni
"Foarte bine, trebuie sa le imbunatatim. Ca serviciile fiscale sunt proaste, e evident acest lucru, iar ministrul Finantelor are printre obiective si acest lucru, si anume informatizare, digitalizare. Asa, sa ne dam cu parerea, e usor, trebuie sa si facem lucruri, la dat cu parerea sunt toti buni", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti despre declaratia ministrului.
Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a calificat serviciile furnizate populatiei de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca fiind mizerabile si primitive, dupa ce in calitate de contribuabil a asteptat 45 de minute sa plateasca taxele datorate de familie statului
"Stiu in detaliu situatia de la ANAF pentru ca si eu, la fel ca si alti cetateni ai Romaniei, am fost in situatia sa achit anumite contributii ale familiei si, dupa 45 de minute, nu am inteles deloc, sincer vorbind, cum este organizata aceasta institutie a statului. Este o mizerie ce se intampla acolo. Sunt nevoi mari, investitii financiare care trebuiau realizate pana acum, erau angajamente pe care Romania le-a luat in 2010, lucruri care inca nu functioneaza (...) Ceea ce se intampla acum la toate sediile ANAF este un privitimism daca ne comparam situatia cu alte state europene, cum ar fi Germania sau Austria, unde peste 99% din plati se fac online", a afirmat Cotovelea, la conferinta "MEDIAFAX Talks about Digital Europe".
El a adaugat ca situatia de la ANAF poate fi schimbata prin utilizarea fondurilor europene care vor fi alocate Romaniei in perioada 2014-2020 pentru informatizarea administratiei publice.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Imbulzelile la cozi se fac pt cei care lasa plata pt ultima zi. Informatizarea nu va rezolva nimic din acest punct de vedere, in ultima zi le vor crapa serverele din cauza imbulzelii online.
Dar de ce trebuie sa stau la coada, chiar si o data pe an? De ce nu pot face platile de acasa, online? Cumva pentru ca asa s-ar fura mai putin, si ar trebui dati afara jumate din bugetarii frecatori de menta?
E tot vina mea ca duduile alea de la administratiile financiare sunt pline de scarba, si nu sunt in stare sa dea o informatie? E tot vina mea ca nu poti plati cu cardul, de zici ca suntem in anii '80? E vina mea ca mi se cer enshpe mii de formulare, si stampile de la diverse ghisee, pe care tot eu trebuie sa le iau?
Problema e ca si astia din Guvern gandesc tot ca tine. Vor banii de pe taxe, dar nu ar misca un deget sa faca tot procesul asta mai facil.
Nu stiu pe ce logica te bazezi cand afirmi ca daca s-ar plati online s-ar fura mai putin.. din punctul meu de vedere afirmatia asta nu are nicio justificare.
Problema e ca minim 3 sferturi din populatie nu stie sa plateasca online, asa ca nu vad justificate investitii masive in zona asta, cel putin in acest moment.
Daca am avea un sistem online INTEGRAT (finantele cu Ministerul Muncii ar fi un prim pas, urmat de conectarea la Evidenta Populatiei si inca cateva) s-ar intampla doua lucruri:
1. S-ar fura mai putin, pentru ca acum o parte din furaciuni se intampla exact pentru ca institutiile Statului nu comunica intre ele.
2. Eu as pierde mai putin timp, pentru ca nu ar trebui sa transport EU, personal, diverse hartii intre aceleasi institutii. De multe ori asta se intampla in aceeasi cladire. Iei o hartie de la ghiseul 1, mergi sa o stampilezi la 2, dupa care revii la 1. Adica trei cozi. Asta in conditiile in care vacile alea de la 1 si 2 au calculator, dar nu e conectat. Asa ca faci tu pe curierul, pe banii si timpul tau.
"Populatia" nu trebuie sa plateasva nimic online, stimabile. Salariatii si pensionarii nu au treaba asta, in caz ca nu stiai. E vorba de PFA, free lancers si firme. Si crede-ma, daca am avut atata creier incat sa imi fac firma, sunt convins ca o sa ma descurc cu o plata de impozite online, nu-ti fa tu griji pe partea asta.
Baba Floarea, care ia pensia de la postas, nu s-ar descurca. Dar ghici ce? Nici nu-i trebuie.
Zici ca nu ai incotro? Intotdeauna exista o alternativa. Poti si inchide firma. Explicatiile referitoare la eradicarea hotiei nici nu le pot considera explicatii.
Si nu e vorba de juma de ora, domnule. E vorba de cateva ore, intinse pe mai multe zile. Ore pe care le-as putea petrece facand bani, din care sa platesc mai multe taxe, din care ai beneficia inclusiv tu, bugetarul.
Si daca ai fi citit atent, ai fi aflat ca nu e vorba de o coada, ci de mai multe, toate la fel de lipsite de sens. Practic eu, contribuabilul, fac treaba alora pe care tot eu ii platesc. Nu, multumesc. Ce-ar fi sa inceapa sa munceasca pe bune pentru banii aia?
Asta ca sa nu mai vorbim de momentele in care aia de la financiar gresesc. Si nu gasesc banii pe care i-am platit DEJA. Crezi ca ridica un deget? Nu. Tot eu, pe timpul meu si banii mei trebuie sa ma agit sa le repar lor greseala.
Si Statul nu trebuie sa plateasca nimic. Asta se face din fonduri UE, stimabile. Ca guvernul asta fantastic pe care il avem acum nu poate sa acceseze fondurile alea, de competenti ce sunt, asta e alta problema.
Alternativa e sa imi inchid EU firma? Serios? Pai ia du-te si stai de vorba cu Ponta despre asta, si vezi ce zice. Iti zic eu ce o sa spuna: sa taci din gura, ca nu ai habar despre ce vorbesti. S-au inchis mii de firme in Romania in ultimii ani, altii si-au luat catrafusele si au plecat. De ce crezi ca a ajuns Ponta sa bage accize la combustibil, platite inclusiv de tine, bugetarule? Pentru ca nu mai sunt suficiente firme care sa tina in spate pe toata lumea. Cand o sa se inchida si ultimele, atunci o sa incepi sa mori de foame. Tu si altii ca tine.
Eu abia astept sa se intample. Ce nu se inchide, se muta. In Bulgaria sau in jurisdictii off shore. Usor, ieftin si legal. Si o sa continuam sa facem bani, dar ii facem pentru noi, nu pentru a hrani un Stat lacom si incompetent si bugetari cu atitudinea ta.
Nu vad nimic rau in asta, personal. Daca e un sistem bine pus la punct (si asta e un "daca" mare, avand in vedere competenta Statului), toata lumea ar avea de castigat.
Mai putini bugetarii, dintre care unii vor deveni redundanti, ca nu ar mai fi atatea hartii de impins, mutat si stampilat.
Raspunsul este la indemana oricui : 'sa ii ia din prevederile programului de guvernare, cu care i-a amagit pe alegatori ca sa voteze USL'.In programul de guvernare, Carlanul mitoman nu a scris ca va creste acciza, de la 01. Aprilie 2014.
Sau, macar sa evoce 'greaua mostenire' si sa strige, pe platoul de prezentare a raportului catre Gadea : 'Jos Basescu', in cor cu sleahta de zutbagii iresponsabili - servitori ai lui Felix.
Cetateanului oricum ii este scarba sa plateasca taxe in tara in care guvernatii si clientii lor fac averii pe banii contribuabililor, dar le plateste si daca le plateste de ce sa nu il umilim?!
Vezi ca este vorba de ponta, nu de altcineva.
Abia dupa aia am vazut ca este unul din oamenii lui ilici, care a facut si el o greseala.
Cum se pot anula plusurile date aiurea?
Fa acele lucruri, ca nu depind de mine.