Guvernul va aproba in sedinta de miercuri proiectul de lege privind reducerea CAS, pentru ca actul normativ sa fie preluat spre dezbatere si adoptare cat mai rapida de catre Parlament, a declarat premierul Victor Ponta miercuri in deschiderea sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.

UPDATE Proiectul de lege a fost aprobat. Reglementările din Proiectul de Lege adoptat de Guvern prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează:

  • 15,8% pentru condiții normale de muncă,
  • 20,8% pentru condiții deosebite de muncă,
  • 25,8% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă.

"In primul rand avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal in sensul reducerii CAS-urilor cu 5% de la 1 octombrie. Vreau sa plece la Parlament cat mai repede. Senatul... mi-au comunicat ca asteapta proiectul. Il dezbat in procedura cea mai rapida si il adopta, iar Camera Deputatilor la inceputul lunii iunie va avea oricum o sesiune extraordinara pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere intre Moldova si Uniunea Europeana si atunci il adopta si Camera Deputatilor. Deci, poate pleca la presedinte pentru promulgare", a spus premierul.

El a afirmat ca reducerea CAS reprezinta "o masura foarte buna, ceruta de mult timp de toate partidele politice".

"Unele, dupa ce am fost noi de acord, nu mai sunt ele de acord, dar e treaba lor. Avem, si am discutat clar cu institutiile financiare internationale, ne incadram clar in toate obligatiile pe care ni le-am asumat. Am fost un Guvern mai bun gospodar si avem niste bani pusi de-o parte pentru aceasta reducere. Important este ca mai departe, prin toate masurile fiscal-bugetare si de combatere a evaziunii fiscale sa facem aceasta masura sustenabila, pe termen lung", a mai spus premierul