Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat, vineri, ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Sanitas pentru cresterea cu 10%, in doua etape, a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei, transmite Mediafax.

"Impreuna, am stabilit patru puncte esentiale si am semnat un proiect de acord de colaborare intre Sanitas si Ministerul Finantelor Publice, astfel Ministerul Finantelor Publice va sustine cresterea salariilor angajatilor de specialitate medico-sanitara din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, in doua etape, dupa cum urmeaza: in prima etapa, incepand cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salariala de 5%, iar in a doua etapa, incepand cu 1 martie 2015, se va aplica o noua majorare salariala, cu inca 5%", a declarat, vineri, Ioana Petrescu, dupa intalnirea avuta la sediul ministerului cu reprezentantii Federatiei Sindicale Sanitas.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) estimeza ca de aceasta majorare salariala vor beneficia aproximativ 126.000 de angajati din sistemul public sanitar si de asistenta sociala.

In aceste conditii, reprezentantii Federatiei Sanitas au anuntat, dupa discutiile de la MFP, ca renunta la proteste.

Un alt punct important al acordului MFP-Sanitas are in vedere formarea unei comisii interministeriale prin care sa fie eliminate "inechitatile rezultate din aplicarea Legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice", a mai spus Petrescu.

Grupul interministerial, din care vor face parte si reprezentantii Sanitas, va trebui sa prezinte un raport final in acest sens pana in decembrie.