Proiectul noului Cod Fiscal, retras de pe site-ul Ministerului Finantelor, la cererea premierului Ponta

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 iulie 2014, 15:28 Economie | Finanţe


Ministerul Finantelor Publice anunta sambata intr-un comunicat ca, la solicitarea premierului Victor Ponta, a retras de pe site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, "pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice".

"Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscale", spune MFP in comunicat.

"In prezent, una dintre prioritatile Guvernului este de a limita evaziunea fiscala, inclusiv prin modificari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala. Modalitatea in care se vor concretiza aceste intentii, dupa discutii cu specialisti si societatea civila, va fi decisa de Guvern si va fi supusa consultarii publice inainte de aprobarea de catre Parlamentul Romaniei. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, impreuna cu Bugetul pentru anul 2015, de catre Parlamentul Romaniei", mai arata ministerul.

Ministerul Finantelor a publicat vineri pe site o varianta actualizata a proiectului de modificare a Codului Fiscal, elaborat de Guvern, ce urmeaza sa intre in vigoare din 2015. Potrivit documentului, impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale. Pe de alta parte, proiectul prevede ca persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6480 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  ! (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 15:32)

  chiuaua [utilizator]

  L-a retras fiindca trebuia sa fie surpriza.
  • +16 (18 voturi)    
   de obicei le voteaza noaptea, pe sest... (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 19:17)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   Acum vor cere parlahotii si spor de noapte???
  • +18 (18 voturi)    
   l-au retras..... (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 22:18)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   ....pentru ca lezeaza niste interese la care gasca de infantili, care se face ca guverneaza tara, nu s-a gandit.

   Joaca de-a legile si OUG-urile care ne afunda in saracie economica si mizerie morala, ne arata incompetenta manageriala si iresponsabilitatea celor pe care ii platim pentru a guverna tara.

   Partea proasta este ca, in acest sistem politic ticalos, cei care se joaca cu vietile noastre nu sunt pedepsiti pentru minciunile si inselatoriile lor din campania electorala.

   Asa este posibil ca astfel de incompetenti sa ocupe locuri pe care nu le merita iar rezultatul dezastruos se vede in viata noastra de zi cu zi.

   Aceasta este minciuna numita "democratie parlamentara" !
 • +40 (44 voturi)    
  O baga pe sest direct in monitorul oficial! (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 16:13)

  LiviuIordache [utilizator]

  S-a infuriat victoras: "Pai, bine, ma, nenorocitilor, fa Irino, dai sa vada prostii ce vrem sa facem? N-ati priceput ca astea se fac direct in Monitorul oficial, de ce l-am luat si tiparim ce vrem noi, cind vrem noi, cum vrem noi? Ordonanta de urgenta, ca de aia l-am pus pe Ciorbea, s-a si dus la fie-sa in SUA, ca e vacanta, sa dam ordonante. Las' ca vad ei prin decembrie, cind am eu sacii-n caruta! Ai, ati spus ceva? Si voi ce faceti, ca va ia lumea gitul? Si ce ma priveste pe mine, oricum intrati pe mina DNA, degeaba am laudat-o eu pe Codruta, ai? Dupa ce-mi iese treaba, so pe ei Lascule, ca asa o chema cind juca baschet la nationala de tineret, de atunci o stiu... Pe urma si-a luat-o in cap, dar nu poate sa spuna ca nu am propus-o eu, ca n-are probe, si asta e de-aia cu probe, fraiera....Gata, am obosit cu voi, bolovanilor!"
  • +12 (12 voturi)    
   am gura pa'n la urechi... (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 22:22)

   Ion B [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   ca nea nelu, revolutionaru'.
   Multumesc.
 • +26 (32 voturi)    
  Bagam (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 16:17)

  MoemBius [utilizator]

  Electorata si marim taxele si impozitele cu 50%


  VIORELE DU TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  Si sa te intorci cind te-om chema noi!
  • +15 (21 voturi)    
   Nu se duce! (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 20:00)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   7,4 milioane prosti il sustin!
   Sa vedem pana cand!
 • +21 (29 voturi)    
  Ponta o sa-l faca si mai rau (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 16:29)

  Matrafirefox [utilizator]

  O sa creasca taxele si mai mult, o sa inventeze noi taxe si noi moduri de a biciui boul care trage - acea mica parte a romanilor, cei care muncesc si platesc taxe la stat.

  Credeti ca e rau acum? PeSeDeii o sa transforme Romania in Coreea de Nord.
 • +16 (22 voturi)    
  pontANUS, " doctorul " malpraxis se vrea Potus? (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 17:31)

  Plagarus [utilizator]

  Proiectul de lege prin care Guvernul propune reducerea cu 5% a cotelor platite de angajatori pentru contributia de asigurari sociale datorata bugetului asigurarilor sociale de stat a fost adoptat, de Senat, si..........surprize, surprize de la mitomanul Viorel :
  Impactul negativ generat de aceasta masura,
  precizeaza Executivul, va fi compensat pe anul 2014 din veniturile incasate suplimentar din impozitul pe constructii, fata de sumele proiectate in Legea bugetului de stat. In anul 2015, impactul negativ va fi compensat prin cresterea veniturilor bugetare ca urmare a implementarii de catre ANAF a masurilor de eficientizare a sistemului de colectare a veniturilor bugetare si de crestere a gradului de conformare voluntara, atat la declarare, cat si la plata, sustine Guvernul.

  Nici un cuvintzel despre majorarile de impozite plantate pe site-ul MF.!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +21 (25 voturi)    
  asa a procedat și cu acciza de 7eurocenți (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 18:28)

  timp tamp [utilizator]

  Nu este o noutate, vă mai amintiți și de alte ordonanțe de care s-a dezis precum Zdreanţă, cel cu ochii de faianță, pentru ca odată trecută "furia" sau momentul delicat să o introducă pe șest.
  prim-mitomanul va face iar copy/paste și ne va scoate, ca un șuț ce e, câteva sute de lei din buzunar, ba cu taxarea "chiaburilor", ba cu taxa pe coteț sau pe "c ă că torii" din fundul curții.
 • +16 (18 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 19:09)

  mono61 [utilizator]

  Miliţianul bun Ponta şi miliţianul rău Petresco.
 • +23 (31 voturi)    
  de-ale guvernului fara cap!!! (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 20:32)

  romania_curata [utilizator]

  MINIM 80% din autoturismele inscrise in romania sunt sub 1600 cmc; PRACTIC guvernul plagiarorului ia de la SARACI pentru a compensa scaderea CAS-ului la bogati si pentru a-si despovara beizadelele !!!!
  CINE are si-si permite autoturism de peste 2600 cmc,,,,; gheorghe-al floarii din teleorman? ...neica nimeni din vaslui? sau tocmai acolitii plagiatorului si beizadelele acestora???
  ASADAR afirmatia presedintelui ca GUVERNUL va CRESTE TAXAREA PROPRIETATII E PERFECT ADEVARATA!!!!
  • -14 (18 voturi)    
   O SA FIE ROMANIA.... (Sâmbătă, 12 iulie 2014, 21:50)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

   Curata, cand o sa dispara toti cei ca tine!
   Ce are cilindreea cu impozitul? Merg mai multi cilindrii pe asfalt sau merge un autoturism?
  • +8 (8 voturi)    
   Poate sa-si aminteasca cineva vre-o (Duminică, 13 iulie 2014, 9:42)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

   afirmatie a Presedintelui care-chiar si peste ani-sa fi fost neadevarata ? De curand-de pilda- mi-a fost infirmata aprecierea ca e nedrept cand se face ca-l uita pe mru cand vorbeste de candidatii cu potential pentru functia de presedinte...
  • 0 (0 voturi)    
   hm (Luni, 14 iulie 2014, 8:21)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

   Cei bogati, cei cu masini peste 2600cmc, sunt deja capaciti prin acciza pe combustibil...
 • +18 (18 voturi)    
  Dublareaaa (Duminică, 13 iulie 2014, 0:22)

  mircea_cjn [utilizator]

  Proiectul noului Cod Fiscal introdus de ...Ponta este retras de pe site-ul Ministerului Finantelor, la cererea lui ...Ponta !

  Sper sa şi-l bage undeva domnul...Ponta.
 • +11 (11 voturi)    
  guvernarea... (Duminică, 13 iulie 2014, 8:57)

  pita [utilizator]

  electorala proprie plagiatorului si putregaiului numit psd , va va duce NEGRESIT la lada de gunoi ! incompetenta , iresponsabilitatea , reavointa , va determina votantii (cei multi ...), sa se razbune , caci doar atat le mai ramane !
 • +5 (5 voturi)    
  Sper (Duminică, 13 iulie 2014, 10:41)

  mopsu [utilizator]

  sa apucam ziua cand tancul lui schroedin..cur va fi interzis prin lege in toata lumea si -i multumesc lui Liviu Iordache, am ras si eu cu gura pana la ceafa...
 • +7 (7 voturi)    
  Ce doreste MFP .... (Duminică, 13 iulie 2014, 11:40)

  conul [anonim]

  ......conform propriilor declaratii: " continuarea cresterii economice, limitarea extinderii poverii fiscale" precum si limitarea evaziunii fiscale.
  Cum vrea sa atinga aceste obiective? Prin marirea taxelor si impozitelor locale cu pana la 50 % pe an , taxe majorate semnificativ pentru cladiri si masini , dar nu prn HG ci pin hotararea primariilr locale. Prin urmare , daca in orasul X este un primar din opozitie,nu-i finantam nici un proiect de la bugeul statului si atunci va trebui sa mareasca taxele si imozitele locale pentru ca primaria respectiva sa mai functioneze. Consecinta: la urmatoarele alegeri va fi votat reprezentantul puterii. Si uite-asa plagiatorul s-a spalat pe maini. Ce inginerie, de toata jena ! Plagiatorule, nu o sa castigi alegerile cat ii hau' cu astfel de smecherii. .
 • +7 (7 voturi)    
  Impozitare excesiva (Duminică, 13 iulie 2014, 12:15)

  Andra99 [utilizator]

  Impozitarea imobilelor cu asemenea procent mi se pare excesiva. Inca o aberatie marca Ponta&Co. Sper sa nu acapareze aceasta banda de infractori si ultimul bastion al puterii din aceasta tara, ca s-a zis cu noi ! Ce se fac astia daca mai raman in tara numai pensionari si bugetari ?
 • +8 (8 voturi)    
  Prestigiul Ioanei Petrescu! (Duminică, 13 iulie 2014, 12:54)

  hotnewsfil [utilizator]

  Este de asteptat ca tanara Ioana Petrescu - Ministrul Finantelor sa isi dea demisia dupa aceasta ofensa grava pe care i-o aduce plagiatorul, mult inferior ei (ea nu si-a plagiat diplomele la Harvard!)?
  • +5 (5 voturi)    
   Mai stii ? daca este ministru in acest (Duminică, 13 iulie 2014, 15:11)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   guvern orice este posibil.
 • +5 (5 voturi)    
  iarasi (Duminică, 13 iulie 2014, 17:23)

  asada [utilizator]

  Alta propaganda electorala de doua parale !!!!! Te umfla rasul cum a cerut"marele" plagiator hotoman retragerea de pe sit ,ca si cum el nu a stiut nimic . Injurati-l ma pe prsedintele Basescu pentru ca se opune incontinuu acestor borfasi condusi de mincinosul sef !!!!!! Votati plagiatorul ,"aparatorul " contribuabililor !!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  taxe (Luni, 14 iulie 2014, 5:54)

  Dana Bob [anonim]

  Inca o data Basescu a avut dreptate!
  Nu ma bucur ptr asta!
  O sa vedeti ca se vor majora si introduce noi taxe dar intrun cuantum mai mic decat in proiect !
  Si atunci o sa rasuflam usurati : uite ca nu sunt atat de mari !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Si votam Ponta!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  PROIECTUL CODULUI FISCAL RESCRIS (Luni, 14 iulie 2014, 13:16)

  fosta zoezoe [utilizator]

  si nu proiectul noului cod fiscal ! Modificarile operate pe sest se vor anunta oricum, ca si anul trecut in decembrie. Ne-au testat atentia sau au fost neglijenti.Daca fa spune ca nu stia de modificari, eu daca zic ca minte.In cazul lui, mi se pare un alint.Ar trebui sa fie definitia pentru minciuna+manipulare+ dezinformare+inversarea valorilor+ deformarea realitatii+politicianism- limba romana se dovedeste neputincioasa in cazul lui .E adevarat ca reprezinta un varf in politica caci reuneste defectele tuturor parlamentarilor .
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Luni, 14 iulie 2014, 16:11)

  Xorciser [utilizator]

  M-am uitat la diferentele de impozitare la terenuri.

  Cine are teren intravilan in orase, sa se astepte la cresteri foarte mari (4-10 ori). La sate cresterile nu sunt asa mari dar pot fi semnificative pentru oamenii sarmani.

  In Bucuresti impozitul pe teren creste de aproape 10 ori pentru zonele centrale. Cine are 500mp central o sa plateasca in jur de 4000 RON pe an impozit, ca exemplu....

  Teren extravilan-nu sunt mari cresterile.

  Cel mai mare scandal o sa iasa in orasele mici, unde impozitele pe terenul intravilan cresc mult si lumea nici nu are puterea financiara de a plati impozite prea mari.

  Eu sincer sper sa gaseasca o varianta mai normala de impozitare, cu asta in mod clar au sarit calul.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by