Senatul a votat scaderea CAS cu 5 puncte procentuale. Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a explicat in Senat de unde vin fondurile care acopera scaderea CAS. Sorin Rosca Stanescu a intampinat-o cu o coroana mortuara
In replica la discursul Ioanei Petrescu, senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a depus in fata ministrului o coroana mortuara in memoria economiei romanesti.
Ioana Petrescu a spus in discursul sau ca "la nivel macro, reducerea poate duce la cresterea PIB cu 0,1-0,2%, iar sumele suplimentare ramase la agentii economici vor merge la investitii si angajari. Daca presupunem ca jumatate din banii economisiti merg la investitii, se recupereaza 1,3 mld lei din potentiala pierdere la buget. Daca celelalte 50% merg spre noi angajari, se recupereaza alti 1,3 mld lei".
"Prin aceasta masura se reduce evaziunea fiscala. Noi la Ministerul Finantelor am realizat mai multe scenarii. Scenariul pesimist este ca se reduce evaziunea fiscala in zona pietei muncii cu numai 25%, atunci golul de venituri la buget va fi acoperit fara masuri suplimentare", a mai spus Ioana Petrescu.
Ora 17.21: Senatorii au aprobat proiectul legii pentru scaderea CAS cu 96 voturi, 2 abtineri si un vot contra. Proiectul merge la Camera Deputatilor. Este acelasi proiect de lege votat deja de Parlament si intors de presedintele Traian Basescu.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Ca la radio Ereven: n-a fost crestere, a fost scadere, n-a fost cu 100%, a fost cu 25%, in rest stirea este exacta.
Asteptam cu interres un nou contract de imprumut cu FMI, substantial mai mare de 20 mld.
Asta trebuie sa ne cutremure, nu aiureala ridicola si paguboasa cu reducerea CAS din care
salariatul nu castiga nimic, dar permite prabusirea
economiei si noi imprumuturi la FMI.
- transparenta in comunicarea cu clientii - li s-a spus amaratiilor din tren din ce cauza sunt intrazierile? ciu-ciu
- atenuarea pierderilor/ discomfortului cauzat clientiilor - a catadicsit macar CFR-ul sa ofere conditii minime celor blocati de 16 ore in tren, adica niste apa si ceva hrana? ciu-ciu
- recunoasterea vinei si asumarea pierderilor - si-a cerut scuze CFR fiecarui prost platitor de bilet, nu mai vorbesc de despagubiri etc? ciu-ciu
atunci cand CFR nu-si va mai trata clientii ca pe niste vaci furajere bune doar de muls, probabil ca abia atunci si opinia publica va arata intelegere fata de problemele CFR-ului.
Poate dupa mintea absolventei...
Sa mai si tragi concluzia ca solutia este, nu ca statul sa-si micsoreze agresiunea, ci, dimpotriva, s-o mareasca, este dovada deja de idiotie !!!.(ionut)
Ce companie crede ea ca o sa reinvesteasca banii aia? Angajari mai multe? Hai cu indulgenta poate inca o persoana: o secretara sau o asistenta persoanala cu salariu net de maxim 2.000 lei. Restul se duc la sfarsit de an, sub forma de bonus, in buzunarele managerilor, ca au reusit sa diminueze cheltuielile cu personalul.
Am lucrat (si lucrez in prezent la una dintre ele) la doua companii multinationale diferite, care au cautat sa deschida fabrici in Romania si depozite regionale. Au deschis in schimb in Ungaria si Cehia. Nu pentru ca e CAS-ul mai mic, ci pentru ca investitiile publice facute in infrastructura (in Ungaria si Cehia), ii faceau sa castige mai multi bani decat in Romania. Se roaga Dacia de ani de zile de ei sa le faca autostrada, nu a vrut nimeni. Acum se muta incet incet productia prin Maroc (pe unde Dumnezeu mai e si asta, vorba lu' bunica-mea).
Cert e ca e groasa rau de tot, opozitia e subtire si divizata, electoratul de dreapta e confuz, noua alianta nu a iesit nici pana acum cu un program care sa trezeasca sperantele indecisilor sa iasa la vot. Cei care vor vota Ponta, vor vota pe programul "Jos Basescu", cei care vor vota K.J., pe programul "Nu cu Ponta". Si deocamdata "Jos Basescu" prinde foarte bine la "prostime".
Primul om de finante care lucreaza cu termeni ca ''daca'', ''presupunem''.....
Pai daca presupunem ca angajatorii nu se apuca de investitii, marit salarii sau de facut angajari, ce facem tanti?Dam vina pe Basescu, nu?
Vaai asa se fac bugetele la noi cu presupunem si cu speram si poata ca. Pai ne miram ca ajungem in recesiune.
Hai sa zicem ca prima presupunere are ceva fundamente reale. dar a doua este de domeniul SF-ului. Adica patronul scapa de dat niste bani de dat la stat si o sa ii dea la salariati? Nu prea cred.
Inca o dovada de amatorism din partea acestui guvern.
Despre votul aproape in unanimitate ce sa mai zic (parca noul PDL a iesit din sala, dar totusi restul partidelor....)
Cu unanimitatea, este de inteles: masura este extrem de populsita, oamenii percep ca "Dl. Ponta vrea sa mareasca pensiile si salariile, fiindca reduce CAS-ul, dar Basescu se opune". Nicio formatiune politica, niciun parlamentar nu vrea sa se afle printre cei care SE OPUN sporirii bunastarii poporului!