Camera de Comert si Industrie a Romaniei aniverseaza marti 150 de ani de la infiintarea sistemului cameral, potrivit unui comunicat de presa al CCIR. Potrivit statului sau legal, Camera de Comert reprezinta interesele comunitatii de afaceri in dialogul cu institutiile statului si elaboreaza propuneri de politici economice si comerciale in urma consultarii cu mediul de afaceri.

La data de 30 septembrie 1864, Alexandru Ioan Cuza semna Decretul Domnesc 1363 privind infiintarea Camerelor de Comert si Industrie.

Sistemul cameral din Romania este cel mai puternic partener al mediului de afaceri si al institutiilor publice pentru promovarea dezvoltarii economice.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei dispune de cea mai puternica infrastructura de afaceri din Romania - sediul central din Bucuresti, complexul expozitional Romexpo si sedii cu baze de date, informatii de afaceri si personal in 42 de judete.

Intre serviciile furnizate de CCIR se numara: organizarea de misiuni economice, programe de instruire si specializare, organizarea de evenimente de afaceri, dezbateri pe teme relevante pentru mediul de afaceri, administrarea de baze de date cu oportunitati de afaceri.