Calin Popescu Tariceanu, propunerea de premier asumata de candidatul PSD Victor Ponta, a revenit vineri asupra declaratiilor facute la Europa FM in care vorbea despre "reconsiderarea" cotei unice de impozitare pe care o considera la acel moment "fetisizata" de unii. Intr-un comunicat de presa remis vineri, Tariceanu spune ca "nu mi-am propus nici un moment si nu am nici o intentie pentru viitor sa renunt la cota unica de impozitare".

  • Victor Ponta a declarat, vineri dimineata, ca "Domnul Tariceanu nu o sa schimbe cota unica, cum spune propaganda domnului Basescu si domnului Iohannis."

Declaratia initiala a lui Calin Popescu Tariceanu din 28 octombrie la Europa FM:

"Unii au fetisizat ideea de cota unica a carei paternitate mi-o asum, dar nu asta este problema. Problema este nivelul de taxe. Cota unica a fost gandita dintr-un alt motiv, dintr-un motiv de simplificare a cadrului fiscal. Asadar, ceea ce este insa o problema care trebuie discutata in Romania este ca romanii ar fi foarte fericiti sa traim cu cota unica de 16% si sa avem cheltuieli ca si cand impozitele s-ar colecta in Germania sau in Franta, la nivelul de fiscalitate de acolo. Dar acest lucru evident ca nu se poate. Adica, in momentul in care vad nemultumiri ca nu se fac si mai multe lucrari de infrastructura fizica in transporturi, nu investim in alte domenii, atunci trebuie sa ne gandim si la nivelul de impozite pe care vrem sa il platim. In Romania, in momentul de fata, este cea mai scazuta fiscalitate din Europa. Eu cred ca acesta este un atu pentru atragerea investitiilor si dezvoltare economica, dar probabil ca, la un moment dat, va trebui sa vina momentul sa reconsideram acest nivel pentru ca pretentiile, asa cum spuneam, sunt in continua crestere", a declarat Tariceanu, in 28 octombrie, la Europa FM, citat de Adevarul.

Declaratia lui Calin Popescu Tariceanu de vineri, 7 noiembrie:

"In cursul zilei de ieri, mai multe publicatii implicate in campania electorala au lansat zvonul fantezist potrivit caruia eu, primul ministru care a impus cota unica in perioada mandatului, mi-as fi exprimat intentia unor schimbari pe aceasta directie. Atat in interviul pe care l-am acordat postului de radio Europa FM, cat si in aparitia mea televizata la TVR1, la emisiunea <>, declaratiile mele pe tema cotei unice au fost fara echivoc. Pentru cei care nu au inteles sau se prefac ca nu au inteles ceea ce am spus, repet: nu mi-am propus niciun moment si nu am nicio intentie pentru viitor sa renunt la cota unica de impozitare".