Publicatia cursdeguvernare.ro va invita la conferinta "Fiscalitatea din Romania: de la evolutie la revolutie - Problemele structurale ale fiscalitatii romanesti si pasii catre modelul optim de fiscalitate", organizata cu sprijinul Academiei de Studii Economice Bucuresti, joi, de la ora 10.00, in Amfiteatrul 1 al ASE.

Sunt invitati: Lucian Croitoru (BNR), Aurelian Dochia, Ionut Dumitru (CF), Florian Libocor (BRD), Mircea Cosea, Ionut Sas (PwC), Gabriel Biris, Gabriel Sincu (EY), Dan Badin (Deloitte).

"Intrarea este libera pentru toti cititorii de presa economica, interesati de un anume mod de-a articula pretentii de la fiscalitatea romaneasca", precizeaza publicatia, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Conferinta isi propune sa caute raspunsul la o serie de intrebari, printre care:

  • Care sunt principiile care ar trebui sa guverneze fiscalitatea unei economii cu un urias potential?
  • Care e granita adecvata dintre fiscalizarea capitalului si cea a muncii - cand prima e supusa presiunilor economiei globale, iar cea de-a doua e mare pentru ca e mai simplu de cuantificat?
  • Cum putem face din fiscalitate un instrument de modelare economica, pe o structura cum e cea romaneasca?
  • Cum e la 'altii'? La tarile din fostul bloc comunist, cu economii asemanatoare ca probleme si inertii? Care e trendul european?