Exista o oportunitate de a creste vanzarile pe termen scurt si aveti nevoie sa acoperiti riscul pentru siguranta tranzactiei comerciale? Vreti sa va extindeti relatiile comerciale cu clientii existenti si aveti nevoie de o acoperire mai mare a riscului decat in mod obisnuit? Aveti cumparatori care prezinta riscuri comerciale majore din cauza situatiei financiare precare determinata de factori precum capitaluri negative, datorii, restante la stat si incidente bancare?

Vanzari riscanteFoto: Euler Hermes

Euler Hermes aduce pe piata din Romania singura solutie prin care companiile au posibilitatea sa adauge o acoperire suplimentara intr-o polita de asigurare sau sa beneficieze de acoperire pentru situatiile in care anterior nu au primit o limita de credit: Polita CAP si CAP+.

Polita de asigurare CAP este al doilea nivel de protectie in asigurarea creantelor – (o acoperire aditionala), care permite companiilor sa beneficieze de protectie suplimentara de pana la 1 milion Euro per client-debitor, peste limitele aprobate in polita initiala de asigurare. Produsul este special conceput pentru clientii Euler Hermes, indiferent de marimea companiei sau sectorul de activitate si se adreseaza cu precadere celor care prezinta riscuri crescute in tranzactiile comerciale sau isi desfasoara activitatea pe piete mai dificile.

"Am creat CAP pentru a raspunde direct la solicitarile clientilor nostri, in incercarea lor de a profita din plin de fiecare oportunitate de vanzari.", a declarat Cristina Rusuleanu, Director General al Euler Hermes Romania. "Vom continua sa oferim cea mai buna acoperire posibila in cadrul politelor existente ale clientilor nostri. Bineintelesc ca pot aparea situatii in care acestia ar putea beneficia de o acoperire crescuta pentru cumparatorii (clientii-debitori) cu risc semnificativ mai mare, iar in acest caz CAP este cel mai eficient. "

Polita CAP este disponibila in doua variante:

  • CAP – ofera o acoperire suplimentara de 100% a limitei existente, pana la maxim 1 milion Euro sau 4.4 milioane RON pentru cumparatorii (clientii-debitori) inclusi in polita initiala Euler Hermes;
  • CAP+  – ofera o acoperire de pana la 50.000 Euro sau 220.000 RON pentru cumparatorii (clientii-debitori) inclusi in polita initiala Euler Hermes, care nu au primit anterior o limita de credit.

Exemple de acoperire CAP/ CAP+

NB: Exemplele de mai sus ilustreaza sumele maxime eligibile in vederea aplicarii pentru o polita CAP, dar s-ar putea aplica pentru sume mai mici in functie de nevoile companie asigurate. Nu exista nicio valoare minima de aplicare.

CAP ofera acoperirea creantelor comerciale atat pe pietele interne, cat si pe cele de export si este cea mai buna variantapentru clientii care au nevoi crescute de acoperire pe limitele aprobate partial sau pe cele refuzate, au expunere pe creante peste limita lor aprobata, au un varf de vanzari sezonier sau oportunitati de vanzari punctuale. Polita CAP a fost lansata cu succes de Euler Hermes in mai multe tari, printre care Belgia, Republica Ceha, Germania, Finlanda, Franta, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia, Marea Britanie, SUA si Canada.

"Obiectivul nostru este de a ne ajuta clientii sa ia decizii comerciale strategice, mentinand in acelasi timp o buna gestiune financiara", a spus Cristina Rusuleanu. "Acoperirea suplimentara CAP continua programul nostru de extindere a setului de solutii inovatoare si de servicii complete de asigurare a creantelor."

Pentru a afla mai multe informatii despre polita de asigurare CAP si CAP+ accesati pagina produsului sau contactati un consultant Euler Hermes la info.ro@eulerhermes.com.