Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a declarat joi la Deva ca incepand cu anul viitor firmele vor putea beneficia de simplificarea birocratiei prin extinderea asa numitei contabilitati simplificate pana la o cifra de afaceri de 700.000 de euro, fata de 35.000 de euro, cat este in prezent.

"De la 1 ianuarie 2015, aproape 600.000 de operatori economici vor beneficia de ceea ce inseamna contabilitatea simplificata. Pana in acest moment, de aceasta beneficiaza numai 2.000 de agenti economici, adica cei cu o cifra de afaceri de pana la 35.000 de euro. Este o aplicare a Directivei Europene care ar fi fost obligatorie de la 1 ianuarie 2016, dar noi consideram ca este o masura utila si care vine in intampinarea nevoilor mediului de afaceri si atunci o punem in aplicare de la 1 ianuarie 2015", a declarat Jianu in cadrul unei intalniri cu oamenii de afaceri din judetul Hunedoara, citat de Agerpres.

Contabilitatea simplificata presupune ca agentii economici vor depune la Fisc numai formularul de bilant si pe cel al contului de profit si pierdere. Firmele care se incadreaza in cerintele pentru contabilitatea simplificata, dar nu doresc sa aplice acest sistem pot opta, in continuare, pentru varianta clasica de contabilitate, armonizata cu directivele europene.