Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iasi, ca este posibila reducerea generala a TVA cu cel mult trei puncte procentual sau scaderea TVA la categorii de produse, in special cele alimentare, potrivit Mediafax.

"Un obiectiv pentru 2015-2016 este aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA (...), fie scaderea TVA la categorii de produse, in special cele agricole, alimentare", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Iasi, unde mai are programate intalniri cu primarii din judet.

Premierul Victor Ponta a precizat ca reducerea generala de TVA s-ar putea face cu "un punct-doua, trei puncte maxim procentual".

In acelasi context, Ponta a adaugat ca exista si varianta scaderii TVA, "asa cum s-a facut pentru paine", la categorii de produse, in special cele alimentare.

Ponta a precizat ca va trebui luata o decizie de politica fiscala si ca, cel mai probabil, aceasta masura ar putea fi aplicata de la 1 ianuarie 2016.

Premierul Victor Ponta se afla la Iasi, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai Camerei de Comert, in cursul dupa-amiezii de vineri urmand sa aiba intrevederi cu primarii PSD din judet.

In cursul zilei de sambata, Ponta va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, la care va fi prezent si presedintele Klaus Iohannis.

Cu o zi in urma, un membru al PSD i-a recomandat premierului Ponta sa nu participe la evenimentele de Ziua Unirii, din 24 Ianurie, existand riscul sa fie fluierat de multime in conditiile in care actualul guvern nu a acordat importanta prea mare regiunii Moldovei.