Euro este un castel de carti de joc ce se va prabusi daca Grecia iese din zona euro, afirma ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, intr-un interviu acordat unei televiziuni italiene, scrie AFP.

Yanis VaroufakisFoto: Captura YouTube

"Iesirea Greciei din zona euro nu este o perspectiva care sa faca parte din planurile noastre, deoarece noi credem ca Europa este fragila. Este ca si cum ai construi in castel din carti de joc. Daca scoatem cartea Grecia, toate celelalte se prabusesc", a afirmat ministrul grec.

Acesta a comparat situatia datoriei Greciei cu cea a Italiei, provocand imediat reactia omologului sau italian Pier Carlo Padoan.

"Functionari italieni, nu spun din care mare institutie, m-au abordat pentru a-mi spune ca sunt solidari cu noi, dar ca nu pot spune adevarul, deoarece si Italia risca incetarea de plati si se tem de consecinte din partea Germaniei", a declarat Varoufakis, in interviul acordat duminica RAI.

"Un nor de frica s-a dezvoltat in ultimii ani in toata Europa. In total, ajungem mai rau decat fosta Uniune Sovietica", a adaugat el.

"Datoria italiana este solida si sustenabila. Afirmatiile lui Varoufakis nu-si au rostul", a replicat ministrul italian, pe contul sau de Twitter.