Zona euro, FMI si Comisia Europeana efectuau vineri o misiune de mediere intre ministrii german si grec al Finantelor, Wolfgang Schauble si, respectiv, Yanis Varoufakis, inaintea unei reuniuni cruciale a Eurogrup pentru continuarea asistentei acordate Greciei, scrie AFP, care citeaza surse din anturajul ministrului grec.

Aceasta mediere este efectuata de presedintele zonei euro, Jeroen Dijsselbloem, seful FMI Christine Lagarde si comisarul european pentru Afaceri economice, Pierre Moscovici.

Aceasta "triada discuta alternativ cu ministrul grec si german", a spus sursa citata. "Este un format atipic, care atesta dificultatile" in dialogul celor doi politicieni, "dar care poate genera avansuri", a comentat sursa citata.

"Miza este pregatirea" lucrarilor Eurogrup, care ar trebui sa inceapa la 15,30 GMT, in conditiile in care "toti vor o solutie" la dosarul grec.

"Discutiile sunt legate de un pachet" care include importante concesii din partea Greciei, dincolo de cele consimtite in scrisoarea trimisa joi partenerilor sai din zona euro pentru a primi o extindere a programului de asistenta financiara", a mai spus aceasta sursa.