Zona euro a inceput sa dea semne de nerabdare in fata Greciei iar seful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a cerut luni Atenei sa inceteze sa mai "piarda timpul", scrie AFP.

"Ceasul merge", a avertizat Dijsselbloem, care a apreciat ca sunt insuficiente eforturile Greciei pentru reforma. "Prea putine progrese au fost realizate in doua saptamani", a spus acesta, la sosirea la o reuniune a ministrilor de Finante din Zona Euro, la Bruxelles. "Trebuie sa incetam sa pierdem timpul si sa incepem sa discutam serios".

"Extensia (programului de asistenta financiara) nu este decat de patru luni si ceasul merge", a continuat Dijsselbloem. "Suntem pregatiti sa furnizam o asistenta financiara Greciei cu conditia sa faca progrese in aplicarea programului. Pierdem prea mult timp"

La sfarsitul lui februarie, Zona Euro si creditorii Grecie (Comisia Europeana, BCE si FMI) au acordat o extensie de patru luni programului de finantare a tarii. Conditia a fost ca Atena sa prezinte un proiect valid de reforme, pana la finele lui aprilie, ceea ce ii va permite deblocarea unui ajutor in valoare de 7 miliarde de euro.

Reuniunea Eurogrup de luni urmeaza sa discute reformele propuse la finalul saptamanii trecut de ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis. Nicio decizie nu este asteptata.