Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a afirmat ca nu poate exclude o iesire dezordonata a Greciei din Zona Euro daca Atena nu reuseste sa ajunga la un acord cu creditorii internationali, scrie AFP.

Intrebat de televiziunea austriaca ORF despre posibilitatea unui "Grexident", o iesire dezordonata a Greciei din Zona Euro, Schauble a raspuns: "Nu o putem exclude".

"In masura in care Grecia singura are responsabilitatea, posibilitatea de a decide ce se intampla, si cum nu putem sti exact ce fac responsabilii greci, nu o putem exclude", a declarat ministrul german, care adopta in general o linie dura fata de Atena.

"Europa este pregatita sa ajute Grecia, dar Grecia trebuie sa se lase ajutata", a subliniat el.

Joi seara, intr-un forum organizat la Viena, ministrul austriac al Finantelor, Hans Jorg Schelling, s-a declarat ingrijorat in fata unei astfel de posibilitati, afirmand ca lipsa de experienta politica a noilor lideri greci "creste riscul unui posibil accident".

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care l-a primit vineri dimineata la Bruxelles pe premierul grec, Alexis Tsipras, pentru noi discutii, a exclus "total un esec", deplangand insa lipsa de progrese.