Mai multor restaurante si localuri cunoscute din Bucuresti le-a fost suspendata activitatea de catre de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, intrucat nu emiteau bonuri fiscale.

Surse din cadrul ANAF au declarat agentiei Mediafax ca restaurantele cu activitate suspendata se afla in zone mondene precum Dorobanti, Herastrau, dar si in zona Bulevardului Decebal si in Mall Vitan.

Potrivit surselor, restaurantele sau localurile a caror activitate a fost suspendata sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herastrau, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului si Dristor Kebap Mall Vitan.

A fost suspendata, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan.

Pe usile localurilor, autoritatile au lipit urmatorul anunt: "Activitate suspendata de Antifrauda-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

In cazul unuia dintre restaurantele suspendate din zona Dorobanti, pe un alt afis, conducerea localului arata ca in urma unui control desfasurat sambata, 14 martie, la ora 23.00, localul a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu 10.000 lei pentru ca "la numararea banilor de catre inspectorii ANAF s-a gasit o diferenta numerar in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X fiscal de incasari". Anuntul restaurantului precizeaza ca diferenta era de fapt bacsisul celor patru ospatari si al barmanului.

Conducerea restaurantului adauga, totodata, ca inchiderea localului pe motiv de frauda fiscala si neemitere de bonuri fiscale este "complet eronata si exagerata".

Inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat la sfarsitul saptamanii trecute 125 firme din Bucuresti si au constatat nereguli pentru sanctionarea carora au dispus suspendarea activitatii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Inspectorii fiscali au dispus amenzi in valoare totala de 899.500 lei si confiscari de numerar in cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari SUA.

Conform DGAF, actiunile de verificare au vizat firme localizate in zonele Valea Cascadelor, Dorobanti, Herastrau, Bulevardul Decebal si in Mall Vitan, care activeaza in domeniul comercializarii materialelor de constructii, in domeniul alimentatiei publice si in domeniul schimbului valutar.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifrauda au fost incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

DGAF mai arata in comunicat ca va continua actiunile de control in zonele cu risc fiscal ridicat si ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat.