"Timpul este numarat pentru Grecia", a declarat miercuri ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, care a apreciat ca devine "din ce in ce mai dificil de gasit solutii" la problemele Atenei, a carei trezorerie este practic goala, scrie AFP.

"Eu si toti cei care urmaresc asta avem impresia ca timpul este numarat pentru Grecia", a spus ministru in cadrul unei conferinte de presa pentru prezentarea proiectului de buget pentru 2016.

"Va fi din ce in ce mai dificil de gasit solutii, asta e marea grija", a adaugat el, in momentul in care spectrul unei iesiri a Greciei din zona euro agita spiritele.

Si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si-a exprimat ingrijorarea: "Raman ingrijorat, nu sunt satisfacut de progresele realizate in ultimele zile".

O reuniune dedicata Greciei va avea loc joi seara la Bruxelles, dupa summitul european, la care vor participa premierul Alexis Tsipras si mai multi responsabili europeni, printre care liderii german si francez.

"La cererea dl Tsipras, presedintele (Consiliului European) Donald Tusk va organiza o reuniune asupra Greciei, dupa summit, care ii va reuni pe premierul Tsipras, cancelarul Merkel, presedintele Hollande, presedintele (BCE) Draghi si cel al Comisiei Europene Juncker", a declarat un purtator de cuvant al celui din urma.