Populatia va fi obligata sa achite impozit si pentru terenul ocupat de constructiile pe care le detine, inclusiv locuinte, Guvernul precizand, in proiectul Codului Fiscal aprobat miercuri, ca introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice, scrie Mediafax.

Impozitarea terenurilor pe care sunt construite cladiri a fost avuta in vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicata, fiind insa introdusa acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal.

"O alta masura care va avea impact asupra veniturilor persoanelor fizice este eliminarea scutirii pentru terenul de sub constructii", arata Guvernul in nota de fundamentare a proiectului, la capitolul privind taxele si impozitele locale.

Actualul Cod Fiscal stabileste ca impozitul pe teren nu trebuie datorat pentru terenul aferent unei cladiri si pentru suprafata de teren care este acoperita de o cladire.

In martie 2010, Guvernul Boc a redactat un proiect de modificare a Codului Fiscal care elimina scutirea de impozit pe terenurile acoperite de cladiri. Proiectul nu a mai fost insa aprobat.