Premeirul Victor Ponta a cerut autoritatilor cu atributii in domeniul fiscal sa prezinte pana marti modificarile legislative care sa permita ca unitatile la care se gasesc diferente nefiscalizate de pana la 300 de lei sa fie amendate si nu inchise, cum prevede legislatia actuala.

"Sustin in continuarea si imi asum, sigur, si injuraturile de rigoare ca in Romania e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, ca legea este lege pentru toata lumea si ca evaziunea fiscala este un fenomen care trebuie combatut", a declarat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de joi.

"Important este ca in aceasta campanie pe care o sustin sa nu exista abuzuri si exagerari. Prima exagerare este cu prigoana generala. Am primit informarea de la ANAF - sunt 232 de firme care au primit masura suspendarii dintr-un milion de contribuabili, 332 in toata tara. Daca din acesti 232, 150 probabil ca meritau, ceilalti... vreau sa nu existe abuzuri. Vreau sa va rog ca marti sa veniti cu modificarea asa cum am discutat cu seful ANAF si cu Justitia - pana la suma de 300 de lei, amenda foarte mare, adica sa nu luam din prima masura cea mai dura, ci sa fie o masura care sa il arda la buzunar pe cel care nu respecta legea", a explicat premierul.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Gelu Stefan Diaconu declara miercuri intr-un interviu pentru HotNews.ro ca in sedinta de guvern de joi se va discuta un proiect de modificare a legislatiei care sa interzica sanctionarea (amenda sau inchidere) comerciantilor la care s-au gasit sume nefiscalizate sub pragul de 300 de lei.