Licitatia pentru vanzarea apartamentului lui Dan Voiculescu de pe Soseaua Kiseleff din Capitala va fi reluata, dupa ce castigatoarea licitatiei de la sfarsitul lunii nu s-a prezentat cu banii in termenul convenit, anunta cotidianul Adevarul, care citeaza surse guvernamentale.

Apartamentul de patru camere, cu o suprafata de 224 de metri patrati, fusese adjudecat de o femeie pentru circa 1,9 milioane de lei, cu peste 500 de mii de lei peste pretul de pornire, dupa ce ANAF respinsese de la licitatie firma Intact Publishing, considerand ca este vorba de interpusi.

Apartamentul a fost scos la vanzare dupa ce judecatorii au dispus instituirea unor masuri asiguratorii asupra bunurilor si a sumelor de bani apartinand lui Dan Voiculescu, in urma condamnarii acestuia la 10 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Printre aceste bunuri figureaza si un apartament situat pe Soseaua Dimitrievici Pavel Kiseleff, nr 22, et. 2, ap 6, sector 1, cu o valoare estimata de 250.000 EUR.

Femeia care a fost declarata castigatoare a licitatiei avea la dispozitie cinci zile pentru a vira diferenta dintre pretul oferit (427.000 de euro) si taxa de participare (31.700 de euro), respectiv 395.300 de euro, potrivit Adevarul.

In conditiile in care banii nu au fost virati, adjudecatarei i se va retine garantia, in valoare de 31.700 de euro, iar licitatia se va relua.

Deocamdata nu s-a stabilit data viitoarei licitatii pentru apartamentul din Soseaua Kiseleff, insa pretul de pornire va fi acelasi - 1,41 milioane de lei (317.000 de euro), mai scrie Adevarul.