La sfarsitul saptamanii trecute, Directia Antifrauda Fiscala a efectuat o actiune de control la nivel national in cadrul careia au fost verificati 350 contribuabili care isi desfasoara activitatea in zone cu risc fiscal, selectia contribuabililor verificati avand la baza exclusiv sesizarile primite la TelVerde si analiza de risc facuta de compartimentele de specialitate. In urma actiunii, au fost aplicate 465 amenzi contraventionale in valoare totala de 1.894.750 lei, au fost confiscate bunuri si bani in valoare de 40.863 lei si s-a dispus suspendarea activitatii in cazul a 4 agenti economici.

In cadrul acestei actiuni desfasurata in intervalul 6-7 iunie, au participat 495 de inspectori din cadrul celor 8 Directii Regionale de Antifrauda Fiscala (DRAF), se arata intr-un comunicat al agentiei nationale de administrare fiscala.

Rezultatele actiunilor sunt urmatoarele:

  • au fost aplicate 465 amenzi contraventionale in valoare totala de 1.894.750 lei, in cea mai mare parte cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor;   
  • au fost efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 40.863 lei (28.870 lei numerar si 11.993 lei valoare estimata bunuri);
  • a fost dispusa suspendarea activitatii unui numar de 4 agenti economici, din care 3 pentru nedotare si 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

ANAF subliniaza ca in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului, inspectorii DRAF Sibiu au identificat un transport de aproximativ 24 metri cubi de lemn, fara documente de provenienta.

"Subliniem faptul ca, in paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, actiunile Directiei Antifrauda Fiscala pentru verificarea modului in care sunt respectate obligatiile legale de a utiliza casa de marcat electronica fiscala si de a emite bon fiscal vor continua in acelasi ritm", se precizeaza in comunicat.