UPDATE Loteria bonurilor fiscale: Bonurile de 135 de lei din 23 mai, castigatoare

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 28 iunie 2015, 16:18 Economie | Finanţe


Bonuri fiscale
Foto: sxc.hu
A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizata duminica, la ora 17.00, pentru bonurile emise in perioada 29 martie - 31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, urmand sa fie impartit intre cel mult 100 de castigatori.

UPDATE: Bonurile emise in data de 23 mai in valoare de 135 de lei au fost desemnate castigatoare la a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale.


Bonurile fiscale de 135 lei din 23 mai sunt castigatoare la prima etapa a Loteriei bonurilor, urmand sa participe la o noua extragere daca vor exista mai mult de 100 astfel de bonuri.

Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 23 mai, cu valori intre 135,00 lei si 135,99 lei, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, noteaza Mediafax.

Fondul de premiere, de un milion de lei, va fi impartit intre cel mult 100 de castigatori.

La a doua extragere pentru loteria bonurilor fiscale, organizata duminica, dupa cea din 13 aprilie, valoarea bonurilor fiscale castigatoare, de 135 lei, a fost stabilita printr-o extragere in trei etape: o bila pentru luna emiterii bonului - cifra 5, o bila pentru ziua emiterii bonului - numarul 23, urmate de ultima etapa, cu trei bile reprezentand valoarea bonului - cifrele 1, 3 si 5.

Aceasta a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizata pentru bonurile emise in perioada 29 martie - 31 mai 2015, fondul de premiere, de un milion de lei, urmand sa fie impartit intre cel mult 100 de castigatori.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare al bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

In cazul realizarii celei de a doua etape de selectie in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata cu urnele Loteriei, intr-o noua extragere televizata, care va fi anuntata ulterior. Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege. In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" si verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat la inceputul lui mai ca o solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile castigatoare aferente unei zile, sa fie selectati doar 100 de castigatori, astfel incat suma primita sa fie substantiala, iar solicitarea bonului sa fie stimulata.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizata a doua zi de Paste, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe in Bucuresti, Cluj si Brasov, iar la polul opus s-au situat judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, castigul fiind de 54,9 lei daca toate bonurile ar fi validate.

Permiul total, de un milion de lei, va fi impartit egal la numarul castigatorilor validati de catre inspectorii fiscali. Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, iar plata premiilor se va efecua in maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv pana la 13 iulie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10055 vizualizari

 • -1 (5 voturi)    
  2 nu este egal cu 1; si nici invers (Duminică, 28 iunie 2015, 17:27)

  JG [utilizator]

  De ce nu 2 milioane, ca au fost DOUA luni la mijloc?
  Zgarcitilor!
  Si nu 2 milioane, ci 20 trebuia sa puneti la bataie, ca au intrat suficienti bani de cand exista aceasta campanie!
  • +2 (8 voturi)    
   de ce? (Duminică, 28 iunie 2015, 18:52)

   rony [anonim] i-a raspuns lui JG

   Pentru ca-s prosti de bubuie. Bine ca nu fac fondul de castiguri de o mie de lei si sa faca nspe tombole pana ramane un singur castigator ca apoi sa se laude ca ce premiu 'consistent' dau.
 • +7 (11 voturi)    
  Valoare câștigătoare (Duminică, 28 iunie 2015, 17:45)

  Alexei___ [utilizator]

  Sunt surprins că au renunțat la valorile mici, populiste, echivalentul a 2-3 covrigi ori merdenele. La 135 RON pe bon, sunt șanse sensibil mai mari să nu faci parte din bazinul electoral al PSD :)

  Pentru cei mai atenți la numere, marja câștigătoare relativă este mult mai mică decât înainte (1 / 135 față de 1 / 6 ).

  Oricum, o vrăjeală sinistră. Mai bine ar vedea ce fac cu recuperarea prejudiciului din cazurile de fraudă dovedită și condamnată, decât să se țină de prostii.
 • +1 (7 voturi)    
  mda (Duminică, 28 iunie 2015, 18:59)

  ijohn [utilizator]

  ceea ce nu inteleg eu este de ce aleg numere din 3 cifre. Daca achizitioneaza cineva un frigider sau un televizor de 1100 lei nu trebuie sa participe si eventual sa castige?
  O foarte mare evaziune se face la localurile de nunti si botezuri unde majoritatea persoanelor lasa peste 20000 lei dupa o nunta. Bineinteles, nefiscalizati. Sa inteleg ca ei nu trebuie sa participe la loterie ?

  Toate bonurile mele si ale vecinilor mei de pe scara blocului adunate in astea 2 luni nu fac atat cat se lasa la o nunta.

  Intr-un oras cum este Clujul, sa zicem, se fac cel putin 20 nunti la sfarsit de saptamana.
  20 nunti x 200 persoane x 150 lei meniul...calculati si voi.
  Plus lautarii :)

  Sa revenim la halat : si halatul, cat este halatul?
  Deci daca am cumparat un frigider peste 999,99 lei...nu pot sa particip la loterie.
  Daca am facut greseala sa iau si un aragaz pe acelasi bon, la revedere.

  Sau atunci când comand materiale de constructii pentru casa trebuie sa vorbesc la furnizor sa-mi livreze marfa cu mai multe bonuri sub 999,99 lei ?
  • +1 (1 vot)    
   :)))) (Luni, 29 iunie 2015, 0:32)

   srah [utilizator] i-a raspuns lui ijohn

   cauti piatra filozofala ?! :)))) esti simpatic !
 • -2 (4 voturi)    
  a 2-a extragere.... (Duminică, 28 iunie 2015, 19:24)

  lili [anonim]

  Dar nici pana azi NU au fost omologate bonurile castigatoare la Prima extragere, adica cele vreo 18 200 Bonuri castigatoare !
  Probabil ca la extragerea asta vor fi mult mai putine bonuri castigatoare, suma nu e accesibila oricui, dar fiind ziua de 23 Mai fiind sambata probabil multa lume cu joburi care permit cumparaturile numai in week-end ar putea avea bonuri castigatoare...
  Castigurile le vor primi, intr-o zi....
  Orlando Teodorovici si ai lui de la Finante lucreaza de zor...
 • +4 (6 voturi)    
  ura! (Duminică, 28 iunie 2015, 19:43)

  stefan [anonim]

  Ne bucuram nespus si suntem recunoscatori ca poporul de "natarai" este tinut linistit si ocupat cu loterii aiuritoare, cu pastratul bonurilor in cutii de pantofi sau cu scormonitul in gunoaie dupa bonurile aruncate de altii. In timp ce vip-urile neamului se bucura pe mai departe de binefacerile comisioanelor nerusinate ajunse in medie la un milion de euro. Recuperarea foarte partiala a fraudelor - poate peste o suta de ani ...
 • +7 (7 voturi)    
  Bășcălia lui Ponta. (Duminică, 28 iunie 2015, 20:04)

  vali47 [utilizator]

  Loteria bonurilor fiscale a fost transformată într-o bășcălie.La prima extragere au fost prea mulți câștigători,la a doua ,chiar dacă au limitat la 100,este posibil să nu fie nici atâția.Deja oamenii nu mai cer bonul și dacă îl dau comercianții,nu îl ridică.Mai fac și glume,să-l trimită la Istanbul lui Ponta!Aștia de la finanțe ai lui Ponta sunt cu gândul la alte chestii,nu la o colectare corectă și eficientă.
 • +2 (2 voturi)    
  :) (Luni, 29 iunie 2015, 5:36)

  s [anonim]

  un bon de 135 lei, emis pe 23.05, este la mine. sa vedem ce-o fi mai departe, sau mai bine spus.... cati vor fi :))
  • +1 (1 vot)    
   bon fiscal (Luni, 29 iunie 2015, 11:15)

   vali [anonim] i-a raspuns lui s

   si eu am un bon de 135,emis pe 23.05!!
 • +2 (2 voturi)    
  Un mare fas!!! (Luni, 29 iunie 2015, 10:06)

  ticbis [anonim]

  Actiunea Loteriei Fiscale devine penibila, se transforma intr-un esec.
  Scopul principal nu era sa fie premiati cei care pastraza bonurile fiscale, ci sa-i obisnuiasca pe cetateni sa solicite bonuri pentru toate cumparaturile pe care le fac, indiferent de valoarea acestora.

  Zona tintita ar fi trebuit sa fie cea a micilor comercianti de la tarabele si chioscurile din piete si targuri si buticurile si crasmele de cartier, unde de regula nu se elibereaza bonuri fiscale. Ori acolo nu prea se fac cumparaturi de 135 de lei. Asemenea sume se cheltuiesc la supermarketuri, magazine de imbracaminte si incaltaminte, de mobila sau de electrocasnice si electronice, baruri, hoteluri si restaurante, magazine on-line, etc, unde in aproape 100% din cazuri ti se elibereaza bon fiscal fara sa-l ceri in mod explicit.

  Ar exista doar cateva exceptii pentru achizitii de aceasta valoare fara eliberarea bonului fiscal: magazinele second-hand, depozite dubioase ce vand materiale de constructii "la negru", lucrari de reparatii, zugraveli si instalatii facute in locuinta personala cu mesteri ce lucreaza "la negru" sau cazarile la unele mici pensiuni familiale din zonele rurale. Ar mai fi cazul cand cumperi tigari de la chioscul de cafea si dulciuri din incinta pietei; spre exemplu, un cartus de LM costa exact 135 de lei!
  In general, depozitele si angrosistii de acest tip sunt deja in vizorul fiscului si pot fi controlati si amendati, problema era insa a zecilor de mii de mici comercianti care sunt mult mai greu de controlat.

  Masura limitarii numarului de castigatori era buna, pentru ca premiile sa fie mai consistente si mai atractive, dar zona tinta de mica evaziune fiscala "de masa" era cu totul alta!

  In fine, exista si o parte buna: castigatorii premiilor loteriei fiscale cu bonurile castigatoare in valoare de 135 de lei NU fac parte din bazinul electoral traditional al PSD-ului!!!
 • +1 (1 vot)    
  bon fiscal (Luni, 29 iunie 2015, 11:13)

  vali [anonim]

  un bon de 135 lei din 23 mai il am eu,sa mai vedem cati or fi
  • 0 (0 voturi)    
   postudoina37@yahoo.com (Marţi, 30 iunie 2015, 11:27)

   POSTU DOINA [anonim] i-a raspuns lui vali

   am si eu o intrebare daca ma ajuta cineva la bonurile astea sunt "castigatoare" cele de pe data de 23 mai cu valoarea de 135lei sau si cele care sunt incadrate din data de 29martie-31mai ?Stie cineva ???
 • 0 (0 voturi)    
  ilie de la brutarie (Luni, 29 iunie 2015, 13:49)

  anonimicus [utilizator]

  In februarie aflaram cu totii ca o franzela in Teleorman costa 6.3 lei.
  De data asta vom vedea unde se vinde painea cu 135 de lei bucata ...
 • 0 (0 voturi)    
  alta pacaleala (Luni, 13 iulie 2015, 21:28)

  dan [anonim]

  A expirat termenul autoimpus de guvern pentru plata premiilor de la prima extragere si evident ca nu s-a platit niciun leu ! De ce nu ma mir oare ? Un guvern de impostori si mincinosi nu are cum sa-si respecte propriile legi !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by