UPDATE Loteria bonurilor fiscale: Bonurile de 135 de lei din 23 mai, castigatoare
UPDATE: Bonurile emise in data de 23 mai in valoare de 135 de lei au fost desemnate castigatoare la a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale.
Bonurile fiscale de 135 lei din 23 mai sunt castigatoare la prima etapa a Loteriei bonurilor, urmand sa participe la o noua extragere daca vor exista mai mult de 100 astfel de bonuri.
Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 23 mai, cu valori intre 135,00 lei si 135,99 lei, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, noteaza Mediafax.
Fondul de premiere, de un milion de lei, va fi impartit intre cel mult 100 de castigatori.
La a doua extragere pentru loteria bonurilor fiscale, organizata duminica, dupa cea din 13 aprilie, valoarea bonurilor fiscale castigatoare, de 135 lei, a fost stabilita printr-o extragere in trei etape: o bila pentru luna emiterii bonului - cifra 5, o bila pentru ziua emiterii bonului - numarul 23, urmate de ultima etapa, cu trei bile reprezentand valoarea bonului - cifrele 1, 3 si 5.
Aceasta a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizata pentru bonurile emise in perioada 29 martie - 31 mai 2015, fondul de premiere, de un milion de lei, urmand sa fie impartit intre cel mult 100 de castigatori.
Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.
Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare al bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.
In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.
In cazul realizarii celei de a doua etape de selectie in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata cu urnele Loteriei, intr-o noua extragere televizata, care va fi anuntata ulterior. Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege. In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.
Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" si verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat la inceputul lui mai ca o solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile castigatoare aferente unei zile, sa fie selectati doar 100 de castigatori, astfel incat suma primita sa fie substantiala, iar solicitarea bonului sa fie stimulata.
Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizata a doua zi de Paste, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe in Bucuresti, Cluj si Brasov, iar la polul opus s-au situat judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, castigul fiind de 54,9 lei daca toate bonurile ar fi validate.
Permiul total, de un milion de lei, va fi impartit egal la numarul castigatorilor validati de catre inspectorii fiscali. Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, iar plata premiilor se va efecua in maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv pana la 13 iulie.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Zgarcitilor!
Si nu 2 milioane, ci 20 trebuia sa puneti la bataie, ca au intrat suficienti bani de cand exista aceasta campanie!
Pentru cei mai atenți la numere, marja câștigătoare relativă este mult mai mică decât înainte (1 / 135 față de 1 / 6 ).
Oricum, o vrăjeală sinistră. Mai bine ar vedea ce fac cu recuperarea prejudiciului din cazurile de fraudă dovedită și condamnată, decât să se țină de prostii.
O foarte mare evaziune se face la localurile de nunti si botezuri unde majoritatea persoanelor lasa peste 20000 lei dupa o nunta. Bineinteles, nefiscalizati. Sa inteleg ca ei nu trebuie sa participe la loterie ?
Toate bonurile mele si ale vecinilor mei de pe scara blocului adunate in astea 2 luni nu fac atat cat se lasa la o nunta.
Intr-un oras cum este Clujul, sa zicem, se fac cel putin 20 nunti la sfarsit de saptamana.
20 nunti x 200 persoane x 150 lei meniul...calculati si voi.
Plus lautarii :)
Sa revenim la halat : si halatul, cat este halatul?
Deci daca am cumparat un frigider peste 999,99 lei...nu pot sa particip la loterie.
Daca am facut greseala sa iau si un aragaz pe acelasi bon, la revedere.
Sau atunci când comand materiale de constructii pentru casa trebuie sa vorbesc la furnizor sa-mi livreze marfa cu mai multe bonuri sub 999,99 lei ?
Probabil ca la extragerea asta vor fi mult mai putine bonuri castigatoare, suma nu e accesibila oricui, dar fiind ziua de 23 Mai fiind sambata probabil multa lume cu joburi care permit cumparaturile numai in week-end ar putea avea bonuri castigatoare...
Castigurile le vor primi, intr-o zi....
Orlando Teodorovici si ai lui de la Finante lucreaza de zor...
Scopul principal nu era sa fie premiati cei care pastraza bonurile fiscale, ci sa-i obisnuiasca pe cetateni sa solicite bonuri pentru toate cumparaturile pe care le fac, indiferent de valoarea acestora.
Zona tintita ar fi trebuit sa fie cea a micilor comercianti de la tarabele si chioscurile din piete si targuri si buticurile si crasmele de cartier, unde de regula nu se elibereaza bonuri fiscale. Ori acolo nu prea se fac cumparaturi de 135 de lei. Asemenea sume se cheltuiesc la supermarketuri, magazine de imbracaminte si incaltaminte, de mobila sau de electrocasnice si electronice, baruri, hoteluri si restaurante, magazine on-line, etc, unde in aproape 100% din cazuri ti se elibereaza bon fiscal fara sa-l ceri in mod explicit.
Ar exista doar cateva exceptii pentru achizitii de aceasta valoare fara eliberarea bonului fiscal: magazinele second-hand, depozite dubioase ce vand materiale de constructii "la negru", lucrari de reparatii, zugraveli si instalatii facute in locuinta personala cu mesteri ce lucreaza "la negru" sau cazarile la unele mici pensiuni familiale din zonele rurale. Ar mai fi cazul cand cumperi tigari de la chioscul de cafea si dulciuri din incinta pietei; spre exemplu, un cartus de LM costa exact 135 de lei!
In general, depozitele si angrosistii de acest tip sunt deja in vizorul fiscului si pot fi controlati si amendati, problema era insa a zecilor de mii de mici comercianti care sunt mult mai greu de controlat.
Masura limitarii numarului de castigatori era buna, pentru ca premiile sa fie mai consistente si mai atractive, dar zona tinta de mica evaziune fiscala "de masa" era cu totul alta!
In fine, exista si o parte buna: castigatorii premiilor loteriei fiscale cu bonurile castigatoare in valoare de 135 de lei NU fac parte din bazinul electoral traditional al PSD-ului!!!
De data asta vom vedea unde se vinde painea cu 135 de lei bucata ...