Demisia ministrului grec de Finante faciliteaza negocierile Atenei cu creditorii sai, dar nu rezolva problema. Iata ce spune, la RFI, Leonard Orban, consilier pentru Afaceri Europene al presedintelui Klaus Iohannis. El precizeaza ca opinia sa personala este ca riscul ca Grecia sa paraseasca zona euro a crescut semnificativ, dar ca trebuie pastrat optimismul.

Leonard OrbanFoto: Agerpres

Leonard Orban afirma ca demisia lui Yanis Varoufakis nu rezolva problema Greciei: "Haideti sa zicem ca faciliteaza, dar nu rezolva, pentru ca pana la urma, vor fi negocieri extrem de dificile. Sigur ca s-a decis organizarea unui Euro-summit, intalnirea sefilor de stat si de Guvern din statele membre ale zonei euro, se va da foarte probabil un semnal politic, desi nu e deloc simplu sa se dea acest semnal politic de accelerare a negocierilor, dar pana la urma, vor fi detalii tehnice care vor trebui sa fie negociate si nu va fi deloc un proces simplu. Parerea mea e ca un acord va trebui sa fie gasit sub o forma sau alta cel tarziu pana in 20 iulie, cand e o noua scadenta la plata unor datorii pentru autoritatile elene".

Continuarea pe www.rfi.ro.

  • Rezultatele referendumului din Grecia: 61,31% dintre greci au votat NU (impotriva masurilor de austeritate), iar 38,69% au votat DA (in favoarea masurilor cerute de creditorii externi)
  • Prezenta la urne a fost de 62,50%. Sursa si detalii

Citeste si: