Acesta a mai spus ca guvernul va lua in calcul "toate instrumentele legale pentru ca tot ce e astazi in Codul Fiscal sa se intample si chiar mai repede decat 1 ianuarie 2016".
Teodorovici a declarat ca "nu exista niciun argument logic" pentru a respinge Codul Fiscal si s-a declarat nemultumit ca o serie de factori de respundere aflati in pozitii cheie au o "abordare negativista".
Alte declaratii ale Ministrului Finantelor:
- Motivele invocate, acel deficit de 1,2% si alte posibile dezechilibre macroeconomice, nu au nicio justificare. Aceasta raportare, in mod eronat facuta, de ce ne raportam la acest deficit, cine l-a asumat, de ce a facut-o? Nu trebuia sa accepte, sau trebuia sa negocieze un deficit mult mai mare, sau pe un termen mult mai indelungat.
- Am rugat si astazi, cand am fost la ceremonia de investire a ministrului Transporturilor, daca se doreste o discutie pe Codul Fiscal, nu s-a intamplat. Mi se pare si neprofesional sa nu existe o discutie inainte de aceasta decizie cu reprezentantii Guvernului si ai Parlamentului
- Modul in care va fi facut bugetul pe 2016 va fi astfel incat sa ne apropiem de ce ne-am asumat.
- Se intarzie pregatirea bugetului pe 2016, am anuntat ca in luna august vom incepe acest proces. Economia care asteapta acest Cod fiscal este cumva intr-o situatie neclara. Nu in ultimul rand, decizia a creat o bresa in ceea ce inseamna relatia Romaniei cu Comisia Europeana. Romania arata un consens politic in ceea ce priveste reforma in economie.
- Modul in care cheltuielile pot fi reduse, Romania are posibilitatea de a reduce cheltuieli din sectorul public, fara a afecta investitiile.
- Ii asigur pe toti ca acest Cod va fi introdus in acest an.
- Romania poate obtine un deficit, legal, de 2%.
- Grecia are nevoie de un sprijin, iar Romania va fi parte din decizia luata la nivel european
"Raspunsurile Consiliului Fiscal (care spune ca spune ca noul Cod Fiscal antreneaza deviatii permanente si de proportii de la obiectivele din tratatele europen) sunt foarte categorice si antreneaza deviatii permanente si de proportii de la obiectivele ce decurg din tratatele europene, cat si din legislatia nationala. Aceasta afirmatie a Consiliului Fiscal in raportul adresat Presedintiei este foarte categorica si nu poate fi neglijata. Inainte de asta, insa, Consiliul Fiscal si-a exprimat o opinie larg raspandita si probabil ca nu au luat-o prea multi in seama. Eu cred ca, din moment ce presedintele nu a promulgat Codul Fiscal, acesta se intoarce la Parlament si Parlamentul trebuie sa stabileasca pasii care trebuie urmati de aici incolo. Cred ca unul dintre pasii de urmat este si ascultarea cu atentie a Consiliului Fiscal", spune Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, citat de Agerpres.
"Sustinem relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscala si predictibilitate. Din aceasta perspectiva, consideram ca noul Cod fiscal poate fi pus in aplicare numai dupa o riguroasa si temeinica analiza a implicatiilor intregului set de masuri fiscale si bugetare asupra constructiei bugetului general consolidat, atat pentru anul 2016, cat si pentru anii urmatori si numai cu respectarea obligatiilor asumate de Romania si a legislatiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetara", se arata in cererea de reexaminare publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.
Presedintele a mai spune ca "bunastarea economica unanim dorita de toate fortele politice din Romania in beneficiul cetatenilor si al agentilor economici poate fi atinsa numai printr-o abordare fiscal-bugetara responsabila, predictibila pe termen lung, in concordanta cu obiectivele de crestere economica sustenabila".
Lasa-ne!
Sila!
A, de nesimtire!
Simplu, nu le mai iese pomana electorala.
De ce nu dau ei un OUG prin care sa fie scoase pensiile speciale pe care tocmai si le-au tras? sau pensiile speciale pentru votantii lui Oprea din structuri?
Mai bine fa tu un calcul cand alimentezi la pompa cat te-ar costa litrul cu TVA 19% si cu acciza scazuta .
Ah, scuze... am uitat ca tu decontezi la Stapanul Trolilor !!!
E batran, atos si sarat!
Chiar va place?
De la puie monta si pana la ultimul vazator dfe latrine, toti sunteti cu marinelu pe papile!
Pofte mari!
Sper sa va satisfaca!
Consilierul guvernatorului BNR a precizat că, la ultima luare de poziție cu privire la fiscalitatea din România, Mugur Isărescu a evitat să utilizeze expresia "Cod fiscal" și aceasta nu apare niciodată în discursul domniei sale.
„În presă s-a discutat mult, s-a vorbit chiar despre faptul că BNR ar fi la baza acestei decizii luate în Palatul Cotroceni. Știți bine că la BNR a fost miercuri o dezbatere pe o temă istorică la care a participat și președintele României. Cu această ocazie, au luat cuvântul președintele României și guvernatorul BNR. Președintele s-a referit la Codul fiscal. Dacă sunteți atenți la cuvântarea guvernatorului, veți vedea că expresia Cod fiscal nu apare niciodată în discursul domniei sale. Apare nevoia de un echilibru fiscal, de echilibru în politici fiscale", a spus Adrian Vasilescu, potrivit digi24.ro.
"Ce vreau să sublinez în legătură cu această disputa politică, BNR nu își propune și nici legea nu îi dă voie, să fie arbitru între autoritățile statului. Din această cauză nici nu se amestecă", a precizat Vasilescu. El a precizat ca unul dintre pașii de urmat e și ascultarea cu atenție a Consiliului Fiscal."
Absolut in toate declaratiile Dl Isarescu a evitat sa pronunte cele 2 cuvinte COD FISCAL(si eu am sesizat asta si am comentat pe Hotnews!), desi in toate a cerut prudenta si a aratat ca "Ar fi o eroare sa ignoram lectiile crizei internationale si experientele noastre, cedand tentatiei de a opta pentru masuri cu consecinte temporare in detrimentul dezvoltarii pe termen lung", a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu".
Trebuie sa fii complet inapt sau macar iresponsabil, ca Teodorovici, Ponta si Tsipras, sa nu intelegi ca mesajul lui Isarescu si Vasilescu este EXACT tintit impotriva codului fiscal, a fost anume cauzat de adoptarea Codului si s-a vrut un avertisment serios, chiar daca Guvernatorul si vicele nu au pronuntat sintagma "cod fiscal"!
Pe ce planeta traiesti?
Si l-a lasat pe populistul Ponta sa se umfle in pene miercuri seara la B1 TV spunad ca Dl Isarescu NU a criticat noul Cod Fiscal, a fost mai "ponderat" a zis Ponta!
Exact asta am spus ca Dl Isarescu TREBUIE sa spuna raspicat ca noul Cod are efecte riscante in acest moment, asa cum este conceput cu toate acele scaderi de taxe la care adaugam cresterile continue de salarii si probabil de pensii anuntate de Ponta si PSdisti, fara nici un plan de scadere a cheltuielilor publice, dimpotriva!!
Ponta se lauda ca noul Cod este laudat de toata lumea, ca toata tara il asteapta, iar cand Consiliul Fiscal a spus clar ca este riscant, Ponta l-a atacat pe Dl Ionut Dumitru, spunad ca la fel facea si pe vremea lui T Basescu!
NU sunt de acord cu pozitia nedefinita a dlui Isarescu, responsabilitatea lui cred eu ca ar trebui sa-l determine sa-si exprime direct si public pozitia in aces caz.
Este vorba despre Romania, NU despre PSD si PNL sau despre Ponta si Johannis.
Despre Romania.
Te lupti cu morile de vant daca incerci sa convingi pe cineva de pe aici ca REDUCEREA DE TAXE = BINE !!!
ati fost intrebat daca aveti vreun studiu p-acolo care sa va sustina punctul de vedere.
cu siguranta nu aveti.
c.v.-ul nu e suficient.
Bunastarea unei natiuni nu vine niciodata din masuri populiste, doar dezastrul.
Si legat de PSD, trebuie sa recunoastem stiu sa ii faca pe altii ca "oameni rai" si ei "oamenii buni": "Uite noi am vrut sa ajutam, dar ei nu vor" :D
Dar problema e ca a incasat mai putini bani cu acciza marita decat inainte, si asta e dovedita cu cifre.
Deci se pare ca a invatat o lectie de baza , ca daca tot pui saci pe un magar la un moment dat o sa cada sau o sa-i arunce din spinare, asa ca mai usuram putin greutatea ca sa putem ajunge la destinatie cu marfa intreaga !
Cabinetul penalului Ponta nu are nici o strategie care în loc să țină cheltuielile publice în frâu, pentru a gestiona precaut reforma fiscală, anunță cu surle și trâmbițe că le va crește, întocmai ca pe vremea guvernului Tăriceanu, în anii de boom economic, când România a dus o politică bugetară în stil grecesc.
Guvernul RO este inconsecvent și vrea, simultan, să reducă povara fiscală și să mărească cheltuielile publice.
Grecia ocupă poziția 81 în Clasamentul Global al Competitivității, unde Spania se află pe locul 35, Portugalia pe 36, Italia pe 49.
România este pe locul 59 !
Există pericolul creșterii deficitului bugetar, a datoriei publice, și România ar putea ajunge iar la discreția creditorilor internaționali.
n am vazut pe nimeni pe aici vociferand ca ne a bagat boc intr o saracie crunta, asumandu-si raspunderea fara sa poarte nicio raspundere. a facut un imprumut imens, care s-a furat, a avut zero barat la finantare eyuropeana. in concluzie, guvernul basescu a avut prin asumarea raspunderii nota 1, dar n am vazut niciun comentariu critic pe aici.
acum, asa cum este guvernul psd, furacios, ca de obicei, tot a reusit sa obtina rezultate muult mai bune si vrea scaderea tva-lui.
pai uite, eu imi doresc sa scada.
sunt un mic intreprinzator, pentru care scaderea tva-lui este o gura de aer. pe ce lume traiti? cand a crescut, s-a facut studiu de impact samd? nimic. s-a asumat raspunderea...
pentru voi nimic nu conteaza in afara de partid. nu conteaza daca o masura este buna, conteaza ce partid a dat-o. desteptilor, partidele nu sunt echipe de forbal!
Erata: Cimpazau = Phonta.
Sunteti complet impotriva interesului national, va doriti probabil o iesire a Romanie din UE ca sa o puteti vandaliza fara supraveghere! Sunteti mai rau decat aberantii lui Tsipras, va incapatanati in a submina si ultima umbra de civilizatie dintr-o tara care fara partidul pe care il reprezentati ar fi de mult europeana cu adevarat!
Sper ca normalitatea sa va opreasca.
Si acum o duc si mai bine, la coada la bancomat cu limita de extragere si facandu-si griji serioase pentru viitorul economiilor lor pe care au apucat sa le faca. Dar, asa cum ar fi si pentru noi daca i-am lasa pe pesedistii astia sa isi faca damblaua, acum pentru ei este mult prea tarziu.
- "nesustenabilitatea... povești de adormit copii"
Pe ce lume traiesti tu ?
Si in ce tara ?
Asta ca sa fiu politicos...
Ce cifre, ce analize economice?!
Ce plan de masuri care sa compenseze scaderile uriase ale incasarilor urmare a scaderii TVA?cu 5 pp!
Care va sunt argumentele Dvs de sustinere a masurii?!
Eu NU am vazut nici la Ponta nici la Teodorovici asta nici o cifra, nici un calcul cu ce efecte vor avea masurile de scadere a taxelor din noul Cod Fiscal!
Cat vor fi scaderile de venituri la stat datorate scaderii TVAului?!
Cat vor scadea veniturile la stat din scaderea celorlalte taxe?!
Cu ce sume si prin ce masuri vor fi compensate aceste scaderi de venituri si in ce perioada?!
Cat va fi deficitul pe 2016 si pe 2017?!
Cresterile anuntate de Ponta ale salariilor din sistemul bugetar, unele chiar uriase (la medici de exemplu, in 2016 salariul va creste de 3 ori, a declarat Banicioiu!), cresterile de pensii din 2016, sunt luate in considerare la aceste scaderi de taxe?!
Ce stiti despre asta?!
La cat ajunge atunci deficitul Romaniei?!
Problema deficitului este urmatoarea; degeaba spune Teodorovici ca Franta are deficit mare, numai ca atunci cand e vorba de a imprumuta bani in situatia unui deficit mare, Franta este in alta pozitie decat Romania, economia Frantei NU se compara cu economia Romaniei, banii imprumutati de Romania sunt mult mai scumpi decat in cazul Frantei!
Un deficiit mare, de 3%, subit si dintr-o data, pentru o tara ca Romania poate fi foarte periculos pe pietele internationale cand e vorba de a imprumuta bani, banii se scumpesc!!
Vi se pare corect?!
Au cifre?! Daca au, de ce NU le-au prezentat, ma asteptam ca Ponta sa se umfle in pene cu cifre?!
De ce nu dau deloc cifre?!
Pana acum o luna voiai sa dezbraci toti chelnerii si sa-i cauti de maruntis si acum nu mai stii cum sa reduci toate taxele.