Excedentul bugetar a ajuns la 0,6% din PIB dupa primul semestru, investitiile au ramas la fel de mici ca anul trecut. Incasarile din TVA, in crestere cu 18,3% fata de anul trecut
In primul semestru al anului, cheltuielile pentru investitii au ramas la acelasi nivel nominal ca anul trecut, de 1,4% din PIB.
Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 110,6 miliarde lei, reprezentand 15,8% din PIB, au fost cu 10,2% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Potrivit datelor MFP, s-au inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent la incasarile din TVA (18,3%), impozitul pe venit (14,2%), venituri nefiscale (11,1%) si accize (8,6%).
Incasarile din contributii de asigurari sociale au scazut doar cu 1,3% fata de anul anterior, fiind influentate de reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor angajatorilor, cat si cresterea pe anul 2015 cu 0,5 puncte procentuale a cotei de contributie catre pilonul II de pensii.
La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat cresteri fata de anul precedent la impozite si taxe pe proprietate cu 3,4%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 7,5% si venituri nefiscale cu 1%.
Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 106,4 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 2,5% fata de aceeasi perioada din anul precedent, dar s-au diminuat cu 0,4 pp ca pondere in PIB.
In structura, pe principalele titluri de cheltuieli s-au inregistrat reduceri in cazul cheltuielilor cu bunuri si servicii (2,4%). O reducere semnificativa s-a inregistrat in cazul cheltuielilor cu dobanzile (7,9%) ca urmare a sezonalitatii platilor si a scaderii randamentelor la titlurile de stat.
In paralel, se remarca o crestere semnificativa, cu 27,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, a cheltuielilor efectuate pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile.
Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 9,6 miliarde lei, respectiv 1,4% din PIB , in termeni nominali la acelasi nivel cu cel inregistrat la aceeasi perioada a anului trecut.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
" Economii " :
1.cheltuielilor aferente programelor cu finanțare rambursabilă (-31,5%)
2.cheltuielilor de capital (-20,3%).
3.cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă scad cu 169,0 milioane lei.
Diminuari drastic de triste :
Ministerul Transporturilor: se diminuează bugetul per sold cu suma de -985,0 milioane lei
Ministerul Sănătății: se diminuează bugetul per sold cu 613,9 milioane lei
nu se tin la teșcherea ca sa te mandresti cu asta!
Propaganda e la fel de vie ca pe vreme PCR, iar tu esti dovada.
Banii tarii trebue sa fie bine chivernisiti, sa nu fie risipiti nici macar un singur km. de autostrada. Pana in Noiembrie 2016, sa se reduca la zero toate taxele si impozitele, sa se faca imprumuturi de la banci, cu care sa fiecel putin triplate toate salariile, pensiile, ajutoarele sociale de orice fel. Sa se dea urgent cate un card tuturor cetatenilor tarii, care au varsta de 10 ani, cu care acestia sa poata scoate oricati bani au nevoie, de la bancomate speciale, instalate din 50 in 50 de m., pe toate srazile patriei, aflate in toate asezarile umane si in afara acestora. Sa-nvete si capitalistii, de la socialismul nostru de 'os zdavan comunist', ce e aia 'Romanie Sociala' - ca prima tara a viitoarei Europe Sociale. Mumia lui Nea Nelu sa fie intronata pe veci intr-o racla amplasata in Palatul Cotroceni, ca sa i se inchine pelerinajele de oameni ai muncii, drept multumire vesnica pentru ca nu a lasat tara sa o apuce pe un drum al dezastrului, asa cum a vrut Coposu - suspectul trims de 'uciga-l toaca', personal.
Tu presupun ca esti un postac amarat, platit de spagarii disperati ca nu mai pot fura.
Jos cu Ponta ca e rau! Daca nu e el o sa avem din nou deficit ca asa e bine! Dar nu prea mult ca se supara Isarescu si Iohannis.