Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a numit miercuri trei dintre membrii Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA), se arata intr-un comunicat de presa transmis de AFP. Carmen Daniela Radu a fost numita presedinte al Consiliului, ceilalti doi membri ai Consiliului de Administratie al FGA fiind Adrian Mitroi si Bogdan Dumitrescu.

FGA s-a constituit in data de 27 iulie 2015 ca persoana juridica de drept public, administrata de un Consiliu de Administratie format din cinci membri. Dintre acestia, trei membri sunt desemnati de catre ASF, inclusiv presedintele, iar doi membri sunt numiti de catre Ministerul Finantelor Publice, acestia din urma fiind in curs de desemnare.

Pentru ocuparea celor trei pozitii in CA al FGA au fost depuse 21 de candidaturi, toate declarate eligibile, iar alegerea membrilor s-a facut prin vot exprimat pe buletine, precizeaza ASF.

Adrian Mitroi este lector universitar in cadrul ASE si analist economic, cu experienta academica si profesionala in banking de investitii si comercial, consultanta financiara si management, informeaza ASF. Adrian Mitroi a ocupat in trecut pozitia de Director Financiar executiv la Nextebank (2007-2014), de Director Regional la Bancpost (2005-2006), precum si de Ofiter de investitii/Economist Sef in cadrul Fondului Romano-American de Investitii (1997 - 2002).

Bogdan Dumitrescu este economist cu o experienta de 25 de ani in domeniul financiar-bancar si al asigurarilor, cu specializari in managementul riscului, al asigurarilor impotriva dezastrelor, al gestionarii riscurilor de catastrofe naturale, precum si al actuariatului. ASF precizeaza ca printre cele mai reprezentative pozitii pe care Bogdan Dumitrescu le-a ocupat se numara cea de CEO si fondator al companiei BJD Reinsurance Consulting LLC (New York, 2009 - prezent), de Actuar Senior la Caisse Centrale de Reassurance CCR (Paris, 1997 - 2013) sau de Business Analyst la Van Breda Insurance & Reinsurance Brokers (Paris, 1993 - 1996).