Cresterea economica in Grecia, tara aflata sub asistenta financiara de cinci ani, a fost revizuita in crestere in trimestrul doi, cu un PIB mai mare cu 0,9%, a anuntat vineri Agentia nationala de statistica Elstat, citata de AFP.

O estimare precedenta, publicata la jumatatea lunii august, estima o crestere de 0,8% in date corectate cu variatiile sezoniere, in perioada aprilie - iunie.

Aceste data semnifica faptul ca Grecia, a carei populatie a fost din nou chemata la urne, luna viitoare, nu a intrat in recesiune si a inregistrat chiar o crestere puternica, in ciuda incertitudinilor economice si politice.

In cifre anualizate, cresterea PIB a fost de 1,6%, adauga Elstat, care revede astfel in crestere estimarea preliminara de 1,4%.

In acest moment, Grecia pare sa se comporte mult mai bine fata de reculul de 2,3% al PIB-ului pentru 2015 prezis la jumatatea lunii august la Bruxelles de surse europene. Acestea prevedeau si o cadere de 1,3% a PIB-ului pentru anul viitor.

SI fostul ministru al Economiei Giorgos Stathakis afirmase ca anticipeaza "o mica recesiune" si o revenire la crestere anul viitor.

Cu toate acestea, este aproape sigur ca trimestrul trei va fi marcat de o reducere neta a PIB-ului, in ciuda unui sezon turistic c e pare infloritor.

Economia tarii este puternic afectata de controlul capitalului, in vigoare de la finele lui iunie, care limiteaza retragerile din banci la 420 euro pe saptamana pentru persoanele fizice.