ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact si televizunilor Antena 1 si Antena 3, care i-au apartinut lui Dan Voiculescu, aflat in prezent in puscarie, si le va scoate la vanzare la un pret de pornire de 15 milioane de euro, scrie profit.ro, care citeaza surse oficiale.

Dan VoiculescuFoto: Mediafax

Potrivit surselor citate, ANAF a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vanzarea imobilelor respective, nu prin darea in folosinta altor institutii publice. Imobilele respective au fost confiscate de stat dupa condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare.

Prejudiciul din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a fost stabilit la 60 de milioane de euro.

Acest anunt vine la scurt timp dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a criticat dur activitatea ANAF in ceea ce priveste recuperarea prejudiciilor din dosarele de coruptie.

"Nu DNA e institutia care trebuie sa confiste efectiv banii (...) Noi punem intr-o tava dupa care oferim tava ANAF-ului, ministerului de Finante care trebuie sa execute aceste hotarari. Am indisponibilizat bunurile si valorile, ei doar trebuie sa le execute. Nu s-a intamplat nimic in aceste opt luni. (...) Este important ca statul sa inceapa sa execute efective aceste bunuri (...) Statul sta pe o gramada de hotarari definitive si nu le executa. Daca Ministerul de Finante nu se descurca poate sa dea aceasta atributie altor institutii, ministerului Justitiei. Este inadmisibil sa depunem un asa mare efort, de multe ori disponibilizam bunuri si in strainatate, conturi, iahturi, se dispune confiscarea sumelor existente dupa care nu se executa nimic."

Codruta Kovesi a mai spus ca exista bunuri puse sub sechestru in valoare de peste 300 de milioane de euro, a caror recuperare ar permite dublarea salariilor medicilor.

Fiscul a respins aceste acuzatii si a invocat in apararea sa un grad de incarcare al ANAF in ceea ce priveste "activitatea de recuperare a arieratelor si a altor sume datorate bugetului este extrem de mare si, implicit, resursa umana si materiala necesara recuperarii prejudiciilor este cu mult depasita".