Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa lanseze in dezbatere publica, in primul trimestru al anului viitor, un proiect de lege privind redeventele, care sa intre in vigoare in 2017, a declarat, vineri, ministrul de resort Anca Dragu, in cadrul prezentarii generale a bugetului de stat pe 2016, din sedinta Comisiilor reunite de buget-finante din Parlament, potrivit Agerpres.

Anca Dragu, ministrul Finantelor PubliceFoto: Guvern

'Ne aflam intr-o faza avansata de elaborare a acestei legi (privind redeventele n.r.). Noi dorim ca in primul trimestru sa o punem in consultare publica, unde sa stea suficient de mult timp, nu numai o luna, astfel incat toate partile interesate, toate autoritatile, Parlamentul, societatea civila, patronatele, sindicatele, investitorii sa aiba ocazia sa isi formeze o parere despre aceasta lege. Am dori ca in 2017 sa avem o lege functionala si sa nu mai functionam pe prelungiri', a spus Dragu.

De asemenea, ea a afirmat ca veniturile publice nu pot creste 'peste noapte', ci vor creste gradual.

'Avem multe de imbunatatit pe zona contribuabililor mari. Avem evaziune fiscala, asa cum este estimata de Institutul National de Statistica, de 20% din PIB. Veniturile publice nu pot creste peste noapte. Cresterile vor avea loc gradual, dar important este sa punem bazele. Eu va asigur ca pana la sfarsitul anului deja veti simti, ca si contribuabil, un alt tratament din partea autoritatilor statului', a mai aratat ministrul Finantelor.