Mai multe nume mari din sectorul bancar se afla in atentia justitie americane, care ancheteaza daca aceste institutii au evitat sa semnaleze activitati ale unor conturi legate de FIFA, forul de conducere al fotbalului aflat in centrul unui scandal international de coruptie, scrie luni Financial Times, preluat de AFP.

Bancile americane JPMorgan, Bank of America si Citigroup, elvetiene Credit Suisse si UBS, precum si britanicii HSBC si Standard Chartered fac parte dintre institutiile financiare cu care discuta autoritatile americane in cadrul anchetei de coruptie din cadrul FIFA.

In cazul bancilor elevetiene, anchetatorii americani incearca sa afle informatii legate de FIFA fara a fi ingradite de legea secretului bancar in vigoare in confederatie, adauga Financial Times, care citeaza surse apropiate dosarului.

In actul de acuzare dezvaluit in mai, justitia americana apreciaza ca circa 150 de milioane de dolari reprezentand mita si comisioane ilegale au circulat la varful fotbalului mondial incepand cu anii 1990.

Ministrul american al Justitiei, Loretta Lynch, a evocat recent o cifra de 200 milioane de dolari incepand cu 1991.