Directia Generala Antifrauda a anuntat ca demareaza incepand de vineri, 26 februarie, o actiune de monitorizare si control la nivel national a comertului cu flori si plante ornamentale, a unitatilor de alimentatie publica si a saloanelor de infrumusetare. Actiunea vine cu cateva zile inainte de data de 1 martie.

"Operatiunea 'Venus' isi propune diminuarea evaziunii fiscale in comertul cu flori si plante ornamentale, incurajarea importatorilor, a detinatorilor de depozite, a producatorilor si a comerciantilor engros si en detail ca sa-si organizeze mai riguros activitatea economica, evidentele financiar-contabile si fiscale. Un alt obiectiv este cresterea gradului de conformare fiscala, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice", arata Fiscul, intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

ANAF afirma, in acest comunicat, ca "stabilirea calendarului, a modului de actiune, identificarea categoriilor de contribuabili si a activitatilor cu risc fiscal au la baza analiza informatiilor si a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor actiuni anterioare, dar si propuneri ale directiilor regionale antifrauda, adaptate specificului local".