Romania a fost aleasa in premiera in Europa Centrala si de Est ca tara gazda pentru ”World Credit Congress & Exhibition”. Organizatorii - ICM Capacitacion Integral si Leadership Events, in parteneriat cu Doingbusiness.ro si Business Mark, estimeaza o participare de 600 de specialisti din sectorul financiar-bancar, al creditului comercial si al colectarii de creante si serviciilor conexe. Congresul reprezinta platforma ideala pentru interactiunea specialistilor din piata financiara, bancara, a consultantei/ serviciilor financiare, profesionisti care activeaza la nivel global.

Contextul: in ape necartografiate

Mediul economic actual este caracterizat de volatilitate, iar cresterea economica globala este amenintata de incertitudine (sau certitudinea unor evolutii negative, care se manifesta deja). Atitudinile bancilor centrale la nivel mondial dau semnale greu interpretabile de catre piata, atat prin dimensiunea si natura masurilor de politica monetara aplicate, dar si prin intinderea lor in timp. Principalul element de certitudine este reprezentat de implicatiile directe asupra mersului creditului global si de majorarea riscurilor asociate creditarii/ colectarii creantelor, riscuri care pot fi totusi limitate. In conditiile in care la nivelul zonei Euro, politica monetara nu este suficienta pentru a inversa tendinta prezenta de inhibare a cresterii economice, Banca Centrala Europeana a luat decizii istorice pentru impulsionarea cresterii economice.

- Traim incipienta unei stagnari seculare?

- Care sunt instrumentele sectorului financiar pentru a se adapta, dezvolta si functiona in conditiile ,,noului normal” economic?

- Ce inseamna pentru piata creditului planul statelor G20 de a genera crestere economica suplimentara, la nivel global, de 2% in fiecare an (prin reforme initiate de FMI si OECD)?

-Cum a reusit sectorul bancar din zona Euro, in ciuda ratelor negative de dobanda din 2015 sa isi majoreze activele, iar randamentul capitalului, masurat prin Return on equity (ROE) sa se majoreze de la 3,5% in 2014, la 5,7% in 2015 - care in conditiile unei inflatii zero reprezinta si randamentul real?

-Cu politica monetara indreptata spre normalizarea inflatiei, specialistii apreciaza ca este nevoie urgenta de masuri pentru crestere economica suplimentara, pentru reducerea deficitului de activitate economica si, implicit, a somajului. Ce inseamna pentru piata creditului si a creantelor ca Banca Centrala Europeana va folosi toate, dar chiar toate politicile disponibile? Si ce efect va fi asupra economiilor si sectorului financiar bancar/ non-bancar din Europa Centrala si de Est (inclusiv din Romania)?

In mod categoric, indiciile vor fi disponibile pentru participantii la ”World Credit Congress & Exhibition”, din luna iunie, de la Bucuresti. La fel si scenariile si instrumentele de limitare a celor negative, care vor fi aduse la cunostinta managerilor de top din domeniul creditului, finantelor si vanzarilor de servicii financiare, care vor alege sa participe la cea de-a cincea editie a Congresului.

Obiectivele Congresului

Scopul Congresului este de a oferi participantilor rationamente si practici relevante expuse de personalitati cheie din sectorul public/ institutional/ guvernamental si din cel privat, pentru a permite celor prezenti sa deruleze o operare mai eficienta a propriilor companii prin dezvoltarea pietelor interne si externe si crearea unui cadru strategic pentru afaceri mai productive. Participantii vor cunoaste produse si servicii care ii vor sprijini pentru a stimula si creste propria performanta in afaceri. Strategiile de capitalizare rapida vor fi abordate in cadrul Congresului prin intermediul practicilor fundamentale de operare, care includ dezvoltarea unor portofolii de active solide si atractive. Rezultatul este oferirea de catre organizatorii Congresului pentru profesionistii participanti a ocaziei de a obtine si dezvolta calitati critice necesare in mediul financiar actual.

Avantajele participarii la Congres

Lucrarile Congresului permit accesul participantilor la expertiza de succes a specialistilor internationali in domenii cheie de competenta: servicii bancare si financiare, consultanta, colectare de creante. Sunt asteptati la Bucuresti personalitati si lideri ai lumii financiare la nivel global, precum si profesionisti de talie internationala cu experienta pe tot globul care controleaza bugete de zeci si sute de miliarde de euro.

Totodata, la Bucuresti vor fi disponibile si dezbatute cele mai bune practici cu relevanta directa in aceste sectoare si cu aplicabilitate imediata. Expertii participanti vor expune propria intelegere si descifrare a situatiei economice curente, la nivel global, cu impact direct si relevanta pentru Romania, Europa de Est si Uniunea Europeana. Vorbitorii din cadrul Congresului vor evalua, de asemenea, factorii critici de risc, atat interni si externi care pot ameninta expansiunea de piata a companiilor reprezentate de participantii la Congres.

Mai multe detalii despre Congres sunt disponibileaici. Reprezentantii companiilor mici, mijlocii, mari si ai corporatiilor multinationale care doresc sa participe la cea de-a cincea editie a ”World Credit Congress & Exhibition”, se pot inregistra aici:http://www.creditcongress.com/2016/english/booking.html.

”World Credit Congress & Exhibition„ este sprijinit de Expense Reduction Analysts si Tao Institute for Credit & Risk Management.