Actualii investitori straini, inclusiv Daimler, ar putea sa-si extinda investitiile in Romania, in prezent avand loc discutii in acest sens, a declarat, joi, la Europa FM, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Anca Dragu, ministrul FinantelorFoto: Hotnews

"Exista multe povesti de succes in Romania, exista investitori interesati. In toate discutiile pe care le-am avut la conferintele internationale au fost investitori interesati de Romania. Avem de povesti de succes cu Daimler, investitori in Romania. (...) Ei au o investitie in Romania care a beneficiat si de schema de ajutor de stat de la Ministerul Finantelor Publice si au creat locuri de munca. Exista aceasta posibilitate ca actualii investitori, inclusiv Daimler, sa isi extinda investitiile in Romania. In acest moment discutam", a spus Daimler.

Ea a reamintit ca Departamentul pentru atragerea investitorilor se afla acum in subordinea Ministerului Economiei.

Costin Borc, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, a anuntat, miercuri, ca partea de investitii din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat va reveni la Ministerul Economiei sub denumirea de Investromania si va fi condusa de secretarul de stat Manuel Costescu.

"Preluam astazi in cadrul Ministerului Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri partea de investitii straine din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, iar partea de parteneriat public privat merge la Ministerul Finantelor Publice. Astazi se incheie epopeea acestui departament care a avut la un moment dat si mari proiecte de infrastructura. Proiectele de infrastructura sunt de ceva vreme la Ministerul Transporturilor", a spus Costin Borc.

Potrivit acestuia, in 30 de zile va fi pregatita o hotarare de guvern care va prezenta o noua organigrama a ministerului si departamentului.

"Odata cu aceasta se va face si restructurarea retelei externe si vom avea avea o retea de consilieri economici externi in 33 de capitale. Vor fi 40 de posturi. Prin consilieri economici intelegem acele posturi economice in legatura cu ceea ce in programul de guvernare si planul de actiune al Ministerului Afacerilor Externe se spunea despre dimensiunea economica a diplomatiei romanesti", a precizat Costin Borc.

Ministrul Economiei a afirmat ca vor fi 40 de consilieri economici in ambasade si vor fi in Departamentul Investitii Straine si Comert Exterior un numar cel putin egal cu acestia.