Basescu: Daca ANAF vrea sa fie corecta pina la capat, trebuie sa publice si lista datoriilor statului fata de firme si persoane fizice
Mesajul de pe Facebook al fostului presedinte:
"Asa ar fi corect.
1.ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect.
2.Urmeaza sa fie publicata lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect .
3.Daca ANAF vrea sa fie corect pina la capat, trebuie sa publice si lista datoriilor statului fata de firme si persoane fizice (ex: datorii la rambursari TVA, neachitarea subventiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme romanesti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despagubiri pentru condamnari la CEDO, rambursari stabilite de instante cu privire la incasarea abuziva a taxei de mediu achitata de posesorii de autoturisme etc, etc). Asa ar fi corect."
ANAF a publicat saptamana aceasta lista cu 144.829 contribuabili mici şi institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei, valoarea totală a obligaţiilor fiscale ridicându-se la 77,1 miliarde lei, din care 81% sunt aerierate nerecuperabile.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Exact aceasta propunere a facut-o PRM in 2006, in vremuri mult apuse cand era in parlament.
Atunci alianta DA (fragila deja) repede s-a coalizat impotriva acestei propuneri, ca e secret de stat domnule.
10 ani mai tarziu, Basescu et al. spun ca ar trebui, de fapt, ca statul sa publice datoriile pe care le are fata de parti terte.
Ai oarece enteres?
Te prefaci ca n-ai inteles!
Ai facut-o si "contra" mea zilele trecute. Nu ti-am raspuns nupentru ca nu as fi avut ce ,ci pentru ca nu am avut timp.....
Viteza si patima cu care "raspunzi" i-ar putea face pe unii sa creada ca esti vreun "postac" sau vreunul "vandut" .... !!!!?
De ce oare ? Raspunsul e simplu ca buna ziua!
Pt ca asta ar fi insemnat ca tot romanul sa afle ca firmele care ii publicau imundele lui reviste erau datoare vandute la stat.
Asa ca mai usor cu Wece-ul !
PS. Chestiunea e cu totul alta. Are dreptate Basescu acum ? Ar trebui sa fie publicate si datoriile statului catre firme si catre cetatenii sai, au ba ?
PPS. Parerea mea este ca ar trebui sa cunoastem cat de corect este statul in raport cu cetatenii sai, carora le datoreaza bani, indiferent care este izvorul acestor obligatii de restituire sau de plata. (Atentie, ies din discutie obligatiile statului de restituiri in natura !)
Atunci n-a fost buna. De ce atunci n-a fost buna, dar acum da? Atunci statul isi platea datoriile in zece zile bancare de la data emiterii hotararii de plata?
Azi zicem nu, maine spunem da la chestiuni de natura statica. Strabunica mea a schimbat niste bani in 1949, pe vremea cand "muncitorii" se jucau de-a schimbarea valutara. Statului i-a luat 3 ani sa-i dea echivalentul in "lei noi" a sumei din "lei vechi", cum era pe vremea aceea.
Datoriile statului au fost o problema de cand lumea. Sa fii curva in acest domeniu - ca politician - nu este in regula.
Aici nu discutam de politica externa, unde intr-adevar, un nivel de "flexibilitate ideologica" este permis.
Atunci cand un grup de politicieni spune "nu, n-avem ce face in acest domeniu" la o problema statica, dar maine se intoarce la 180 de grade si se asteapta de la alti politicieni sa faca lucrul pe care ei nu l-au facut, atunci sa nu se astepte sa beneficieze de credibilitate.
Iar in 2005/6, si dragutul de Basescu, si dragutul de Tariceanu, si dragutul de Voiculescu erau inca in acelasi pat ...
Problema asta nu e de 3650 de zile, ci de cand existam.
Asa ca ipocrizia asta politiceneasca "acum ca nu mai suntem la putere, putem sa propunem ce-a propus opozitia acum 10 ani" trebuie combatuta cu fermitate.
A voleur, voleur et demi! >:)
Acuma stim de ce nu i s-au scufundat barcile:
mintea de inghetau apele .
A reusit sa vada celalat capat al barnei(cu ochiul altora ).
Atentie: Mihaela Radulescu mai vrea un fratior prentru fiusu. Rog discretie.
Nota: a se revedea poate mai vor si altele fiu pentru urmatorii fratiori.