Fiscul va lipi somatiile, notificarile sau deciziile pe usa casei sau a firmei celor care refuza sa le primeasca
Conform proiectului, articolul 47 va fi modificat astfel:
"Daca in procedura comunicarii directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/platitorului ori imputernicitului acestuia, acesta refuza primirea actului sau nu este gasit la domiciliul fiscal, se va afisa pe usa destinatarului o instiintare".
Instiintarea prevazuta trebuie sa cuprinda: denumirea organului fiscal emitent; numele si prenumele celui care a facut afisarea si functia acestuia; numele, prenumele si domiciliul fiscal celui instiintat; denumirea, numarul si data emiterii actului administrativ fiscal in legatura cu care se face instiintarea; anul, luna, ziua si ora cand afisarea a fost facuta; semnatura celui care a afisat instiintarea.
Contribuabilul/platitorul ori imputernicitul acestuia este in drept sa se prezinte la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal in termen de maxim 15 zile de la data afisarii instiintarii. In situatia in care contribuabilul/platitorul sau imputernicitul acestuia nu se prezinta in acest termen, actul se considera comunicat la implinirea acestui termen.
Potrivit Codului de procedura fiscala in vigoare, actul administrativ fiscal emis se comunica pe suport hartie la domiciliul fiscal, direct, daca se asigura primirea sub semnatura sau in forma electronica in cazul in care contribuabilul opteaza pentru aceasta modalitate.
Daca nu e posibila comunicarea pe hartie (prin posta sau personal) sau electronic, se face prin publicitate, prin afisarea unui anunt concomitent, la sediul administratiei si pe pagina de internet a ANAF. Dupa 60 de zile de la publicare, anuntul se considera comunicat.
Actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal in exercitarea atributiilor de administrare a impozitelor, taxelor si contributiilor sociale, pentru stabilirea unei situatii individuale si in scopul de a produce efecte juridice fata de cel caruia ii este adresat.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II