Companiile care solicita ajutor de stat pentru investitii care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca pot depune cererile incepand de luni, 30 mai, pana pe 10 iunie, bugetul acestei sesiuni fiind de 250 milioane lei, transmite Mediafax.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative, necesare in prima etapa de evaluare, se transmit prin posta, prin servicii de curierat cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, mentionandu-se pe plic: "Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 332/2014".

Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 30.05 - 10.06.2016 se restituie si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Ministerul Finantelor Publice va verifica indeplinirea conditiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate si calculeaza un punctaj in vederea incadrarii in bugetul alocat schemei. Selectarea intreprinderilor solicitante de ajutor de stat se realizeaza in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut. Prima etapa de evaluare se incheie in maxim 30 de zile lucratoare de la data inchiderii sesiunii.

Rezultatele se publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Intreprinderile selectate in prima etapa de evaluare transmit, in maxim 30 de zile lucratoare de la data comunicarii rezultatelor, planurile de afaceri, insotite de restul documentelor justificative, in vederea analizarii viabilitatii proiectelor si a emiterii acordurilor pentru finantare.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor si crearea de noi locuri de munca.

Sumele se acorda sub forma de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

Pana in prezent, in baza schemei, au fost aprobate 25 de proiecte de investitii care vor genera 4.074 de noi locuri de munca, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat in valoare de 111,3 milioane de lei.