Ministerul Finantelor a transmis miercuri catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), cat si catre bancile participante la programul Prima Casa datele privind alocarea plafoanelor pe fiecare institutie bancara in parte, anunta Mediafax.

Astfel, bancile care au primit plafoane sunt Alpha Bank, Creditcoop, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank.

Suplimentarea plafonului total de garantare pe anul 2016 aferent programului Prima Casa cu 500 milioane de lei a fost aprobat pe 18 mai prin hotarare de guvern. Masura raspunde solicitarilor potentialilor beneficiari ai programului si tine cont de dinamica semnificativ crescuta a volumelor garantate in cadrul programului.

Pana in prezent au fost emise peste 181.897 garantii, pentru finantari in valoare de peste 3,50 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.