Senatul a adoptat luni, calitate de prima camera sesizata, propunerea legislativa privind reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator si 3 la angajat, anunta Agerpres. Initiativa legislativa merge acum la Camera Deputatilor. Guvernul a avut un punct de vedere negativ in legatura cu acest proiect de lege.

Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ''pentru'', 23 ''impotriva'' si o abtinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a intrunit voturile necesare.

Potrivit proiectului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca, din care 7,5% pentru contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator. Pentru conditii deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator. Pentru conditii speciale de munca, cota de contributie la asigurarile sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contributia individuala si 23,8% - pentru cea datorata de angajator.