Peste 60.000 de persoane care figurau pe lista datornicilor la Fisc si-au platit restantele sau au fost eliminate de pe aceasta lista dupa ce si-au rezolvat litigiile in instante. Printre ele se afla si Regele Mihai, care figura cu o datorie de peste 4 milioane de lei, anunta DIGI 24.

Sigla ANAFFoto: ANAF

Pe lista datornicilor a ANAF se regasesc in continuare nume sonore precum primarul sectorului 3, Robert Negoita, care figureaza cu o datorie de 232 milioane de lei. El este urmat de George Becali, cu datorii sau litigii de 9,7 milioane de lei.

Locurile trei si patru sunt ocupate de sotii Ciorbea cu restante de 193.869 lei si 373.693 lei.

Pe locul cinci se claseaza fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici cu o datorie de 56.861 lei. Fata de lista precendenta, acesta a mai platit o parte din restanta catre stat, atunci avea o restanta de 74.000 de lei, arata Digi 24.

Lista precedenta cuprindea peste 190.000 de persoane.

Agentia News.ro noteaza ca, dupa controversele generate de publicarea primei liste a datornicilor, in 16 mai, ANAF a schimbat in iulie regulile de publicare. Astfel, se elimina persoanele fizice si firmele ale caror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie sa le primeasca de la stat, prin restituire sau rambursare.

"Suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o noua coloana denumita "Observatii", care contine precizari privind starea juridica a debitorilor, respectiv insolventa, faliment sau insolvabilitate", se arata in comunicat.