Trezoreria americana: Decizia in cazul Apple ar putea ameninta investitiile straine in Europa
"Actiunile Comisiei ar putea ameninta sa submineze investitiile straine, climatul de afaceri in Europa si importantul spirit al parteneriatului dintre SUA si UE", a afirmat purtatorul de cuvant al departamentului Trezoreriei, intr-un comunicat.
"Vom continua sa supraveghem acest caz care evolueaza si vom continua sa lucram cu Comisia Europeana spre obiectivul nostru comun de a impiedica eroziunea impozitului asupra societatilor", potrivit sursei citate.
Comisia Europeana a apreciat marti ca Apple a beneficiat de "avantaje fiscale" necuvenite din partea Irlandei si a ordonat gigantului din Cupertino sa plateasca Dublinului o suma record de peste 13 miliarde de euro.
Dublinul a reactionat imediat anuntand ca pregateste un atac al deciziei in apel. Apple a denuntat o decizie "nefasta" asupra investitiilor si a locurilor de munca in Europa.
"Nu comentam cazuri specifice, dar Trezoreria este dezamagita ca Bruxelessul actioneaza de maniera unilaterala in marja unor progrese importante realizate in comun de SUA, UE si restul comunitatii internationale pentru combaterea evaziunii fiscale", mai adauga Trezoreria, in acest comunicat.
"Asa cum am mai spus, consideram ca impozite retroactive din partea Comisiei sunt nedrepte, contrare principiilor legii si pun in discutie regulile fiscale ale statelor membre", se mai arata in acest comunicat.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Daca nu le convine regulile din UE sa mearga sa faca afaceri cu Rusia, Africa sau Orientul Mijlociu sau Brazilia sau China. Sunt destui care sunt gata sa se vanda pe nimic.
Ei sa aiba totul, altii nimic.
Asta e dezavantajul unei uniuni vamale fara sa ai o uniune fiscala, dar in cazul asta s-a cam sarit calul.
Vine Apple si zice : "Iti facem 1000 de locuri de munca" (cea ce conteaza mai mult pt Irlanda decat pt Romania de ex prin prisma nr. cetatenilor) si iti mai dam de pomana niste maruntis din profit (ceea ce din nou e insemnat cand vorbim de profitul de pe o piata de 500 milioane, relativ bogati (raportat la restul lumii)) ceea ce iar conteaza pt o tara mica Practic Irlanda a tradat restul tarilor din punctul asta de vedere. Iar la Luxemburg aceeasi chestie doar un pic amplificata ca acolo sunt mai putin. Altfel cum crezi ca are Luxemburg PIB/Capita asa ridicat?
Ai citit asta "Dublinul a reactionat imediat anuntand ca pregateste un atac al deciziei in apel?"
Si atunci dece te bagi tu ca o capra riioasa?
Sau ai ajuns tu, @ Armadilo, stapinul Irlandei?
Ai auzit de TTIP? Informeaza-te.
Ai auzit de regimul vizelor pentru romani in America? Informeaza-te.
Ai auzit ca de transferul de date despre cetateni curge numai dinspre EU catre SUA? Informeaza-te.
In tot cazul ai probleme serioase la capitolul informatii.
Ce parere ai despre conflictele dezvoltate de americani pe teritoriul Europei?
Vorbesti ca sa nu taci sau ce?
Cu sau fara raie, Irlanda are in mare parte numai de castigat de pe urma EU, in schimb faulteaza EU fara nici o jena, la fel ca Luxemburg si Anglia.
Mentalitate de colonialisti. Dreptate da, dar nu pentru toti sau cum mai pot traduce treaba asta?
PS Baietii voi faceti legea la voi doar dincolo de ocean in Iralnda nu aveti nici un drept ,,,,in afara aceluia de a face lobby poate si galagie