"Documentele incheiate de persoane juridice sau fizice romane cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente se inregistreaza la organul fiscal competent", se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Mediafax.

Persoanele juridice romane si persoanele fizice rezidente "au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor servicii prestate in Romania, care genereaza venituri impozabile, conform art. 8, alin. (8) din Codul Fiscal", precizeaza ANAF.

De asemenea, "aceeasi obligatie o au si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat".

Inregistrarea documentelor mentionate, indiferent de durata lor, se efectueaza la organul fiscal competent, prin depunerea Declaratiei 017. Contribuabilii mari si mijlocii fac exceptie si au obligatia inregistrarii documentelor la organul fiscal central competent pentru administrare.

In acest sens, arata ANAF, s-a intocmit "Proiectul de Ordin al Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind procedura de inregistrare a contractelor/documentelor incheiate intre persoane juridice romane, persoane fizice rezidente, precum si persoane juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat, si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente".