Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) propune includerea in formularul "Adeverinta de venit" a informatiilor privind veniturile brute, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sunt vizate, astfel, "veniturile brute realizate din salarii obtinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica, din pensii mai mici decat plafonul de impozitare si din salarii obtinute de persoanele fizice cu dizabilitati grave sau accentuate", mentioneaza ANAF.

"Adeverinta de venit" este documentul prin care se atesta veniturile realizate de persoanele fizice, in cursul unui an fiscal, inregistrate in evidenta fiscala pe baza declaratiilor depuse de acestea si/sau de catre terti.

Potrivit ANAF, a fost propus proiectul de ordin, pentru aprobarea modelului si continutului formularelor "Adeverinta de venit" si "Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit" si pentru actualizarea si aprobarea procedurii privind completarea formularului "Adeverinta de venit".

Totodata, va fi abrogat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.193/2009 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor "Adeverinta de venit" si "Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit" pentru persoane fizice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.109 din 24 februarie 2009, mentioneaza ANAF.

Proiectele de acte normative initiate de ANAF sunt facute publice pe site-ul institutiei, la adresa anaf.ro, domeniul INFO ANAF/Transparenta decizionala.