Statul ar fi avut investitii mai consistente in primul trimestru daca in februarie nu ar fi fost viscol, a declarat luni ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, in plenul Camerei Deputatilor, invitat la "Ora Guvernului", transmite Agerpres.

Viorel StefanFoto: cdep.ro

"Daca nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunare inghetata, cu porturi inchise, probabil ca am fi avut investitii mai consistente si in trimestrul I, de aceea afirmatia conform careia 'cineva a taiat fondurile de investitii' este incorecta. Nu s-au realizat investitii din cauza unor conditii pe care le stim cu totii si nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea sa preintampine evolutiile climatice. Fata de 3,8 (procent din PIB - n. r.) cat s-au facut investitii in anul 2016, anul acesta o sa ne realizam tinta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi in a doua jumatate a anului, cand vom avea si statisticile necesare", a spus Stefan.

In ceea ce priveste colectarea, seful de la Finante a precizat ca in trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, "adica egala cu indicele de colectare din anul 2016".