​DOCUMENT OFICIAL Cum arata proiectul Impozitului pe Venitul Global: principalele prevederi

de Red. Economic     HotNews.ro
Miercuri, 19 aprilie 2017, 18:47 Economie | Finanţe


Viorel Stefan
Foto: Agerpres
 documente
Ministerul Finantelor a facut public documentul de lucru privind introducerea impozitului pe venitul global. Acest nou tip de impozitare va fi o parte din viitorul Cod Fiscal. Ministerul Finantelor anunta ca lucreaza la noul tip de impozit impreuna cu reprezentanti ai Uniunii Notarilor, Camerei Consultantilor Fiscali, Corpului Expertilor Contabili si ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
Citeste atasat documentul de lucru privind Impozitul pe Venitul Global

Cum este definita Gospodaria in document:

1. gospodărie – grup alcătuit din una sau mai multe persoane fizice înrudite sau neînrudite, care au un patrimoniu comun pe care îl administrează împreună din punct de vedere economic și financiar și locuiesc/nu locuiesc efectiv la același număr cadastral.
2. patrimoniu - totalitatea drepturilor și a obligațiilor cu valoare economică, precum și a bunurilor mobile și imobile la care se referă aceste drepturi, care aparțin uneia sau mai multor persoane fizice.

Implementarea și administrarea  gospodăriei 

(1)  Gospodăria se constituie prin decizie emisă de organul fiscal competent în baza cererii depuse de către membri săi. Decizia de aprobare/respingere privind implementarea gospodăriei se emite în termen de 60 de zile de la data primirii cererii. Cererea va cuprinde cel puțin numele și prenumele, CNP-ul  fiecăruia dintre membri, semnătura acestora, precum și membrul desemnat ca reprezentant al gospodăriei.
(2) Organul fiscal competent va fi notificat de către reprezentantul gospodăriei pentru orice modificare survenită în componența gospodăriei în termen de 30 de zile de la producerea acesteia. Organul fiscal competent  va emite în termen de 60 de zile de la primirea notificării decizia de modificare a componenței gospodăriei.
(3)  Evidența gospodăriilor implementate se organizează prin ordin al președintelui A.N.A.F

Categoriile de contribuabili:

     (1) Următoarele persoane datorează impozitul conform prezentului titlu şi sunt numite în continuare contribuabili:
    a) persoana fizică rezidentă, desemnată ca reprezentant al gospodăriei;
    b) persoanele fizice nerezidente care desfăşoară o activitate independentă prin intermediul unui sediu permanent în România;
    c) persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activităţi dependente în România;
    d) persoanele fizice nerezidente care obţin venituri prevăzute la art. 129.

Potrivit acestui proiect, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor.

Plătitorii de venituri din salarii  şi asimilate salariilor au obligația de a determina lunar venitul net lunar pentru fiecare beneficiar de venit, prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii în România sau în conformitate cu instrumentele juridice internaţionale la care România este parte, precum şi, după caz, a contribuţiei individuale la bugetul de stat datorată potrivit legii

Venitul net anual din activităţi independente se determină prin deducerea din venitul brut anual a cotei forfetare de cheltuieli de 40% aplicată asupra venitului brut și a valorii anuale a cheltuielilor de personal plătite în anul fiscal respectiv.

Venitul brut cuprinde, printre altele, sumele încasate şi echivalentul în lei al veniturilor în natură din desfăşurarea activităţii, veniturile sub formă de dobânzi din creanţe comerciale sau din alte creanţe utilizate în legătură cu o activitate independentă sau veniturile înregistrate de casele de marcat cu memorie fiscală, instalate ca aparate de taxat pe autovehiculele de transport persoane sau bunuri în regim de taxi.

Următoarele venituri mai mari decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 de euro se impozitează cu o cotă de 3%:
 • (a) veniturile realizate la prima tranzacţionare a acţiunilor emise de Fondul Proprietatea de către persoanele fizice cărora le-au fost emise aceste acţiuni, în condiţiile titlurilor I şi VII din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare;
 • (b) veniturile realizate la prima tranzacţionare a acţiunilor emise de Fondul Proprietatea, de către moştenitorii titlurilor de conversie sau acţiunilor dobândite înainte de prima tranzacţionare;
 • c) veniturile aferente titlurilor de plată obţinute de persoanele îndreptăţite potrivit legii, titularii iniţiali aflaţi în evidenţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor sau moştenitorii acestora.
Stabilirea venitului net anual global impozabil pe gospodărie

Venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării și reprezintă suma veniturilor/câștigurilor nete/brute, după caz, obținute de către fiecare membru al gospodăriei din România, cu excepția veniturilor neimpozabile și a veniturile impozabile realizate de persoanele scutite prevăzute la art. 60.

Determinarea plafonului neimpozabil aferent (Pn)
gospodăriei se efectuează pe baza punctajului acordat în funcție de numărul membrilor gospodăriei. Numărul membrilor luat în calcul la stabilirea punctajului aferent gospodăriei este numărul membrilor declarat la data implementării gospodăriei prevăzută la art. 57^2 alin. (1).
(4) Persoană fizică ce a locuit efectiv, în cursul anului, la mai multe numere cadastrale se declară ca membru într-o singură gospodărie potrivit procedurii prevăzute la art. 57^2 alin. (2).  
(5) Punctajul (P) alocat gospodăriei este egal cu numărul membrilor gospodăriei plus un punct. 

                P = număr de puncte +1


Stabilirea plafonului neimpozabil aferent gospodăriei se calculează ca produs între punctajul acordat gospodăriei, 1.000 de lei și 12 luni.

              Pn = P x 1.000 lei x 12 luni


Venitul global ajustat se stabilește ca diferență  între venitul anual global și plafonul neimpozabil.

            Vgaj = Vag – Pn


În situația în care venitul anual global ajustat este negativ (Vgaj<0) gospodăriilor unde se află copii minori, se acordă un sprijin financiar în sumă  de 1600 lei/an pentru fiecare copil. Copii care urmează cursurile obligatorii ale învățământului preuniversitar beneficiază de această sumă doar cu condiția ca absențele nemotivate să nu depășească 10% din totalul orelor de curs, în cazul în care urmează.

Impozitul pe venitul anual global (IVG)
pe gospodărie se calculează prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net anual global impozabil (Vnai).

              IVG = Vnai x 10%


Impozitul anual datorat se comunică de către consultantul fiscal persoanei fizice desemnate din cadrul gospodăriei până la data de 25 mai a anului  fiscal următor celui în care s-au realizat veniturile.

Plata impozitului datorat se efectuează în două tranșe, astfel:
 • - jumatate din suma datorată la data depunerii declarației de venit global
 • - jumatate din suma datorată în termen de 60 de zile de la data depunerii declarației de venit global.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45739 vizualizari

 • +48 (50 voturi)    
  adica pune cetateanul la o coada la un ghiseu (Miercuri, 19 aprilie 2017, 18:53)

  LiviusAcris1 [anonim]

  Si asa dam de lucru acestei birocratii inspaimantatoare.
  Cu aceleasi beneficii ca si la cardul de sanatate
  • +46 (54 voturi)    
   da, si daca coada e prea mare platesti (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:55)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui LiviusAcris1

   Acest sistem este UN CANCER pentru ROmania, precum si PSD este un MARE CANCER pentru Romania !

   Acelasi sistem a fost pe vremea lui Adrian Nastase, si cand si-au dat seama ca SISTEMUL DE IMPOZITARE PE TREPTE si CU DEDUCERI era MAI COSTISITOR decat avantajele care le aducea.

   Se stie foarte bine, ca acest sistem care a mai fost implementat in anumita varianta, tot de PSD, a fost unul prost si s-a renuntat tocmai din acest motiv.


   PROBLEME GRAVE privind acest sistem de "impozit pe gozpodarie":

   1) impozitul nu va mai fi retinut la angajator ci salariul BRUT (mai putin CAS, CASS,..) va fi dat in MANA salariatului
   Pai... multi nu isi platesc nici intretinerea la timp, sa vedeti ce NU o sa isi plateasca nici IMPOZITUL !

   2) Acei 15.000-35.000 de consultanti fiscali VOR MANCA O PAINE din acest impozit colectat - intre 3-5% din suma !

   ceea ce inseamna ca acel impozit de 10% sau de 16% colectat NU va fi 0%-10%-16% ci 0%-8%-14% in cel mai bun caz !

   Si cine castiga si cine pierde ?
   Pai castiga 15.000 membri PSD brusc deveniti Consultanti fiscali (ca doar fiu lu si fiica lu din PSD au nevoie de joburi bine platite)
   si pierde BUGETUL de stat al Romaniei

   3) In caz de control atat al Consilierilor fiscali cat si a celor 6,2 milioane de clienti, cetateni CUM VA FI FACUT ?
   NU VA PUTEA FI FACUT !

   La 600.000 de persoane fizice autorizate si firme NU SE POATE FACE azi controlul cu tot ANAF si orice pentru toti si nici macar pentru ceea ce sunt de controlat daramite pentru 6 MILIOANE !

   PSD ii doare undeva ca o sa devina un sistem total corupt si mituibil !!!!
   MITA scrie peste tot !!

   Creezi o lege care creeaza o coada, o nevoie, si atunci ai creat si MITA !


   Asta face CANCERUL DE PSD Romaniei !


   va rog, nu cenzurati.
   • +28 (38 voturi)    
    precizare finala (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:17)

    Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

    PS: ceea ce nu se spune de PSD dar se stie

    4) acesti 0% sub 2000 lei, 10% sub nu se stie inca, 16% pentru restu O SA DEVINA BRUSC 38% PENTRU CEI PESTE 3000 lei venit !

    CA SA LOVEASCA IN CEI CARE CASTIGA "MULT" ca sa fie fericit aia saracii, ajustatii sociali alcoolici CA LE DA PUMNU IN GURA celor care "castiga bine" de fapt care muncesc !

    Si uite PSD isi asigura PE VIATA cei care se traiesc din FURTUL banilor de la cei care muncesc si care se duc la cei care lenevesc !

    Tineti minte filmul cu aia din Iasi, ajutatii sociali care se duc la eventuri de locuri de munca doar ca sa ia ajutoru in continuare !!!

    5) pentru aia care cica trebuie ei sa isi plateasca SINGURI impozitu la sfarsitu anului sau la sfarsitul trimestrului, aia care nu reusesc sa isi plateasca nici intretinerea (MUUUULTI, voi poate din Bucuresti nu stiti viata in Focsani, Piatra Neamt, Hunedoara, etc) si NU vor plati
    si ghici ce ?

    Consultantu fiscal care o sa fie poate un membru PSD mascat, o sa zica BINE MA... TE IERTAM.... dar pupa mana aici si jura credinta prin votu tau pe veci trandafirilor !


    BAFTA FRAIERILOR !
    VA PAPAT PSD PE VIATA !

    Deh... nu ne ducem la vot... dar se duc toate babele si ajutatii.
    • +3 (3 voturi)    
     well (Vineri, 21 aprilie 2017, 12:57)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

     "voi poate din Bucuresti nu stiti viata in Focsani, Piatra Neamt, Hunedoara, etc)" .... din pacate nici Bucurestiul nu e mai prejos, cei care muncim la privat suntem o minoritate, gandeste-te ca PSD-ul a castigat primari in 6 sectoare plus Primaria Bucuresti.
    • 0 (0 voturi)    
     ! (Duminică, 23 aprilie 2017, 14:14)

     tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

     Filmul era cu niste cetateni din Vaslui, dar puteai fi de oriunde...
  • +6 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 20 aprilie 2017, 9:29)

   [anonim] i-a raspuns lui LiviusAcris1

  • +9 (9 voturi)    
   Niste tampiti.... (Joi, 20 aprilie 2017, 10:07)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui LiviusAcris1

   Macar daca ar fi niste hoti destepti si ar face niste legi clare. Dar daca ai ministrii cu IQ lui Olguta, ies gunoaiele astea pe care nu le intelege nimeni,cred ca nici cei care le-au facut. Una este sa platesti mai mult, dar sa stii clar cat ai de platit si alta este sa te incurci in niste legi facute de repetentul clasei, care sa fie aplicate apoi dupa ureche si cum vor muschii stapanului de dupa ghiseu. Asa cum e scrisa acum legea, va fi incurajata la greu mita si abuzul. E o vorba populara: mai bine mergi la pierdere cu un destept decat la castig cu un prost. P$D-istii astia din fruntea bucatelor nu numai ca fura la niste cifre istorice dar s-au mai si inconjurati de prosti gramada.
 • +17 (25 voturi)    
  nu inteleg (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:00)

  hot news [utilizator]

  poate stie cineva mai bine?
  Adica se vor opri in continuare contributiile,taxele,impozitele (ce se mai opreste acum la angajator ) si pe langa aia se mai aplica asta de 10 % din care poti deduce manichiura si restul?
  • +3 (9 voturi)    
   dupa cum scrie..... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:33)

   lumira [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   Asa cum a fost si pana acum, veniturile se cumuleaza.
   Deci salariul (deja impozitat) ,la care se aduna alte venituri (chirii, activitati independente...etc) , se scad cheltuielile deductibile, la ce ramane se aplica 10%
   • 0 (6 voturi)    
    1) DAR CASS ??? (Joi, 20 aprilie 2017, 6:42)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui lumira

    se va lua pe venitul net global? E evident că, chiar și cei cu venituri mici vor câștiga mai puțin față de vechea impozitare.

    La venituri din chirii nu se mai deduc 40% , ci 20% și se adună și cu pensia brutâ și cu salariul net, deci 5.5% se pare că se va aplica la 80% din chirie și la toate veniturile ( dobânzi, dividente, venituri agricole, pariuri )

    Aici ar trebui fâcute precizări.

    2) Deducerile D, nu pot depăsi 1000 de lei pe an, pe gospodărie!!!!
    Aici e marea jecmăneală - deducerile practic nu există - nu se scoate nimic la suprafață ( alte venituri nedeclarate de alții) ci matematic pierzi pt că esti impozitat cu 10% fărâ deduceri, față de înainte cu 16%, dar cu defuceri.

    ERA MAI BINE ÎNAINTE!
  • +14 (24 voturi)    
   Exact, (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:40)

   taro [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   platesti impozite si contributii la fel ca si pana acum iar la sfarsitul anului mai platesti inca 10% ca sa aiba Dragnea de unde sa dea pomeni electorale.

   Sunt doua exceptii:
   -votacii PSD care oricum sunt sub limita minima si sunt scutiti
   -cei bogati care castiga cel putin 100.000euro platesc doar 3%.(adica fiul lui Dragnea cu fermele lui de porci)
   • +4 (6 voturi)    
    gresit. (Joi, 20 aprilie 2017, 8:59)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui taro

    tovarasul dragnea (unicul, mirificul, mirobolantul si singurul care stie planul de guvernare din scoarta-n scoarta), prin tov. ministru de finante, vrea sa scoata din sarcina angajatorului doar plata impozitului pe salariu, actualmente 16%. restul ramane ca si pana acum, in privinta lefii.
    la sfarsitul anului, cetateanul ar urma sa plateasca un impozit aferent tuturor veniturilor incasate in cursul anului (leafa, chirii, castiguri la jocuri de noroc, mosteniri, vanzari de imobile si autoturisme, etc.), venit din care se fac initial niste deduceri (plafonul minim neimpozabil, rca-ul, meditatii copii, etc.).
    sunt foarte curios cum va suplini tovarasul dragnea/viorel stefan banii lipsa de la buget, pt. cca. 1,5 ani, pana cand va incasa impozitul de la populatie pe noul sistem.
    de asemenea, ma intreb daca au luat in considerare faptul ca romanul cheltuie cat are in buzunar, motiv pt. care atunci cand va trebui sa plateasca impozitul, nu va avea din ce sa-l mai plateasca.
    o alta problema, vor fi cozile imense de la ghiseele ANAF, pentru ca ma indoiesc ca vor avea bani si logistica sa implementeze un sistem eficient pentrui achitarea impozitelor (ar trebui macar niste aparate gen ATM)
  • +6 (10 voturi)    
   nu (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:43)

   un.critic [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   exista un singur impozit pe venit

   impozitul pe salariu va fi platit lunar ca si pana cum de angajator (se considera plata anticipata)

   in aprilie-mai se va face regularizare pentru anul precedent (poti primi bani inapoi pentru anumite cheltuieli)
  • +4 (4 voturi)    
   e dupa caz... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:56)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   "Venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării și reprezintă suma veniturilor/câștigurilor nete/brute, după caz"
  • +13 (13 voturi)    
   iar dupa alt caz... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:58)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   "Plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor au obligația de a determina lunar venitul net lunar pentru fiecare beneficiar de venit, prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii în România sau în conformitate cu instrumentele juridice internaţionale la care România este parte, precum şi, după caz, a contribuţiei individuale la bugetul de stat datorată potrivit legii"

   ai inteles ceva?
   nici eu...
 • +13 (19 voturi)    
  clarificare (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:02)

  ionutionut [utilizator]

  Pare ca treaba devine serioasa. Intrebarea mea este daca impozitul cel nou il inlocuieste pe cel pe salariu, sau sa adauga la acesta.
  • -15 (23 voturi)    
   sistemul e simplu... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:02)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui ionutionut

   ...declari TOATE veniturile incasate intr-un an - salariu, chirie, arenda, venituri imobiliare, etc - pana la ultimul cent!, aplici deducerile si apoi, pe venitul imposabil, grila de impozitare progresiva.

   de ce ar declara cineva si ultimul ban? ptr ca pedeapsa in caz contrar va merge pana la privarea de libertate!

   ca in Occident.
   • +20 (20 voturi)    
    cum nu e cu suspendare? (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:23)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    ca cei care au furat milioane de euro au luat cu suspendare, cei care nu vor plati 100-200 de lei, ca nu vor sa piarda timpul pe la cozi, vor lua cu executare?!?
   • 0 (2 voturi)    
    si CASS CUM SE CALCULEAZA? (Joi, 20 aprilie 2017, 7:44)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    la surse sau la global?
    la salariu e la sursa si atunci la global te impoziteaza de 2 ori?
    Daca nu, atunci se ia la sursa din chirii, cu ce deducere?
    Dar din pensii? Daca ai pensie, venit din chirii, dividente, dobanzi, se face venitul global net si apoi se ia CASS?
  • -13 (23 voturi)    
   nu e un impozit nou (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:50)

   un.critic [utilizator] i-a raspuns lui ionutionut

   Acum la salariu se platesc mai multe impozite nu doar impozitul pe venit.

   Toate raman la fel cu exceptia impozitului pe venit care va fi MODIFICAT conform acestui proiect de lege (10% in loc de 16%, etc)
   • -1 (5 voturi)    
    in (Joi, 20 aprilie 2017, 9:04)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui un.critic

    afara de impozitul pe venit de 16% (cat e acuma), restul sunt taxe.
  • -7 (19 voturi)    
   Inlocuieste (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:31)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui ionutionut

   Il inlocuieste. In loc de 16% vei plati 10%.

   Daca lucrezi in IT, te-ai scos: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21722056-cine-plati-impozitul-venitul-global-cine-scutit.htm

   Iar daca esti capabil sa deduci si pentru asigurari private, sala, etc - esti si mai castigat.
   • +3 (19 voturi)    
    Hello- impozitul va fi progresiv (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:23)

    DrStrange [utilizator] i-a raspuns lui HP

    Cititi cu atentie declaratiile oficiale inainte de a va arunca cu capul in bazinul multumitilor. Impozite mici sau inexistente pentru cei cu venituri mici, Dumnezeu cu mila pentru IT-isti sau alte categorii care castiga mult.
    • +4 (8 voturi)    
     Ok (Joi, 20 aprilie 2017, 8:32)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui DrStrange

     Ce anume a fost declarat cate contrazice ce spun ?

     Ce relevanță are dacă e progresiv sau fix ?

     Iar ne doare de cât și ce plătește vecinul.
    • +6 (6 voturi)    
     da dar (Joi, 20 aprilie 2017, 9:06)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui DrStrange

     asta nu justifica minusurile luate, pentru ca omul are dreptate.
     • +3 (3 voturi)    
      Ce am inteles eu (Joi, 20 aprilie 2017, 11:15)

      iza_ [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Din ce am inteles eu din proiect exista categorii de persoane fizice scutite de la plata impozitului global, printre care si it-istii, articolul 60.
      • 0 (2 voturi)    
       Si cu IT-istii e discutabil (Joi, 20 aprilie 2017, 12:26)

       DrStrange [utilizator] i-a raspuns lui iza_

       As astepta intai ordinul de ministru si normele de aplicare. Traditional, acestea ascund cele mai multe surprize. Dar si asta poate pica la Curtea Constitutionala daca isi pune careva capul, pe motiv de discriminare impotriva altor categorii profesionale. Nu am incredere, mai ales ca au ramas fara bani.
       • +1 (1 vot)    
        ... (Joi, 20 aprilie 2017, 12:59)

        iza_ [utilizator] i-a raspuns lui DrStrange

        Clar trebuie asteptat, eu discutam acum strict pe proiect, oricum viitorul nu arata bine.
      • 0 (0 voturi)    
       daca (Joi, 20 aprilie 2017, 22:04)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui iza_

       lucreaza in cercetare. asa am inteles eu.
       acuma e vorba de un draft. vom vedea finalul, daca se va ajunge acolo (desi dragnea da din pinteni de parca ar avea dinamita cu fitilul aprins sub fund).
   • +1 (1 vot)    
    E discutabila deducerea (Joi, 20 aprilie 2017, 11:32)

    DrStrange [utilizator] i-a raspuns lui HP

    Deducerile sunt limitate, indiferent de domeniul din care vin facturile, in functie de venit si numar membri/gospodarie stabilit. Degeaba platesti pt gradinita copilului sau pt altele cat platesti ca plafonul e clar. Vezi atasament. Deducerile devin irelevante.
  • +4 (4 voturi)    
   il (Joi, 20 aprilie 2017, 9:03)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ionutionut

   inlocuieste.
   nu vei plati 16% lunar su inca 10% la sfarsitul anului.
   ci vei plati doar 10% (sau cat este in functie de venitul brut anual obtinut).
 • +15 (19 voturi)    
  Si responsabilitatea juridica si fiscala? (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:30)

  DrStrange [utilizator]

  E pe gospodarie? Daca ai un idiot in familie/casa intra toti la puscarie daca unul incalca legea?
 • +6 (14 voturi)    
  se adauga la imp pe salariu (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:38)

  TDragos [utilizator]

  Va fi similar cu impozitul care se plateste acum pentru veniturile din chirii, jocuri de noroc etc...iti dai seama ca nu isi permit sa renunte complet la un impozit cu retinere la sursa petru unul pe care sa-l declare si plateasca contribuabilul...vedem ce se intampla la nivel de colectare imp si taxe care nu sunt cu retinere la sursa....si vine cresterea de salarii in sectorul public...la munca natiune!...sa platiti impozite pentru concediul in Maldive al lui Dragnea & Co si pentru rudele politicienilor angajate in sectorul public.
 • +27 (27 voturi)    
  ... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:44)

  VarailVarail1 [anonim]

  Ce nu aflati pe prima pagina a ziarelor :
  " în doar trei luni și jumătate, guvernul Grindeanu a îndatorat România cu 4,697 miliarde euro - asta înseamnă aproape 40% din împrumutul semnat cu FMI, la începutul crizei economice"
  Romania spre statut de tara africana
  Bafta !
 • +8 (10 voturi)    
  Atentie PFA - cota forfetara de 40% cheltuieli (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:51)

  Nahgfa [utilizator]

  Conform documentului:


  "Art. 68
  Stabilirea venitului net anual din activități independente

  (1) Venitul net anual din activităţi independente se determină prin deducerea din venitul brut anual a cotei forfetare de cheltuieli de 40% aplicată asupra venitului brut și a valorii anuale a cheltuielilor de personal plătite în anul fiscal respectiv."


  Asa ca s-a dus cu sistemul real de la PFA unde bagai la cheltuieli ce cheltuieli efective aveai. Acu nu mai deduci cheltuielile ci o cota forfetara de 40%. Asta cel putin la impozit. Ca nu se stie cum se aplica la CAS sau CASS. Adica procentul aferent CAS sau CASS se va aplica la venit net PFA - cheltuieli deductibile sau la 60% din venit net (venit net - cota de 40%).
 • +3 (7 voturi)    
  Impozit (Miercuri, 19 aprilie 2017, 19:54)

  Un-oarecare [utilizator]

  Se retin ca si pana acum si se face regularizarea in anul urmator, ai de dat sau ai de primit.
  Cei cu venituri doar din salarii (evident salarii ce depasesc 2000lei/luna si se retine impozit) teoretic ar avea de primit.
  • +2 (6 voturi)    
   nop (Joi, 20 aprilie 2017, 9:08)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Un-oarecare

   lunar se retin taxele.
   impozitul se va plati la sfarsitul anului. tot. nu se va face regularizare (doar nu vrei sa le pui probleme de aritmetica maretilor consilieri fiscali?).
 • +9 (9 voturi)    
  cu românii din afara ţării ce se întâmplă? (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:03)

  MG [utilizator]

  din Spania, Italia, Republica Moldova etc, ce se va întâmpla? Oameni în vărstă?
 • +26 (26 voturi)    
  ... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:18)

  Sarmis [utilizator]

  Baietii astia traiesc intr-un turn de sticla. Propun sa nu-i trezim...

  -Deci cardul de sanatate mai mult sta decat merge.
  - Abia au reusit sa implementeze ultima cucerire stiintifica la ANAF...plata cu cardul.
  - Nu poti obtine aproape nimic online, pentru fiecare prostie trebuie sa ajungi la ghiseu.

  Pai bine fa Olguta (citat dintr-un clasic in viata), cum isi va cuantifica badea Cartan tuica la cazan si gainile din gospodarie ca astea fac parte din Patrimoniu.
  Nu sunteti in stare sa faceti un drum de tara si credeti ca vor fi consultanti fiscali la sat?

  Oamenii pur si simplu vor impozit progresiv ca n-au bani nici de furat nici de pesii si nu stiu cum sa zica.
  Pana la urma o sa dea vina pe astia care comentam ca n-au putut sa implementeze frumusete de program.

  Si apropos...ce program grandios a avut Dragnea in Teleorman de a ajuns cel mai sarac judet?Sa inteleg ca se merita aplicat la intreaga Romanie.
  • +12 (12 voturi)    
   :) (Joi, 20 aprilie 2017, 1:42)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui Sarmis

   Aia de la Casa de Pensii inca nu au aflat de plata cu cardul.
   Inca o situatie tragi-comica: esti PFA si ai nevoie de concediu medical ? Nu-i problema, faci o cerere sa ti se dea dovada de catre Casa de Sanatate cum ca nu ai beneficiat de mai mult de 90 zile concediu in ultimele 6 luni. Lucru usor de verificat ca doar "apare in calculator". Doar ca doamna de la ghiseu iti poate confirma doar verbal. Pentru hartia cu stampila si nr de inregistrare numa buna de dus la doctor dureaza 2-4 saptamani. Ca le permite legea. Prin urmare daca ai bani pusi deoparte stai pe bara fara venit si te rogi sa te faci bine. Daca ai ceva grav si hartia inca iti mai e de folos si dupa o luna ei bine te inseli. Ai nevoie de alta trimitere de la medicul de familie. Iar ala nu iti poate da mai mult de 1 la 3 luni. Asta e un exemplu cras despre felul in care statul mafiot iti refuza un drept elementar pentru care ai contribuit corect. Din pacate perspectiva e de crestere a acestor abuzuri si inechitati create in favoarea functionarimii.
 • +17 (21 voturi)    
  Niste incompetenti (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:33)

  Pierrotlefou [utilizator]

  Peste tot in Europa se migreaza spre retinerea impozitului la sursa (inclusiv Franta, data drept exemplu de inspiratie pentru aceasta noua lege).
  Doar imbecilii astia si-au propus sa reinventeza Apa Calda. Cu glumite demne de "Canal-TV" (RTV).
  Maine-poimaine vine si Livache intoxicat cu oua exotice si va debita iarasi ineptii.
  Vai de tara asta...
 • 0 (6 voturi)    
  Veniturile se cumuleaza. (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:59)

  Non.e [utilizator]

  ART. 61
  Categorii de venituri supuse impozitului pe venit
  Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului titlu, sunt următoarele:
  a) venituri din activităţi independente, definite conform art. 67;
  b) venituri din salarii şi asimilate salariilor, definite conform art. 76;
  c) venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform art. 83;
  d) venituri din investiţii, definite conform art. 91;
  e) venituri din pensii, definite conform art. 99;
  f) venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, definite conform art. 103;
  g) venituri din premii şi din jocuri de noroc, definite conform art. 108;
  h) venituri din transferul proprietăţilor imobiliare, definite conform art. 111;
  i) venituri din alte surse, definite conform art. 114 şi 117.
  • +8 (8 voturi)    
   si care sunt definitiile la venituri? (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:10)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Non.e

   de ce trebuie sa fie definte in alte articole si nu la punctele a-i, din art 61????
  • +3 (5 voturi)    
   nu inteleg (Joi, 20 aprilie 2017, 1:52)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui Non.e

   din cate stiu cele de la pct a-f sunt cu retinere la sursa. Nu e mai simplu sa reduci cota de 16 la 10 ? Ca si insumate tot acolo iesi la final.
   Apoi apare surpriza - pct h si i. Parca tocmai au scos impozitul de 3% de pe transferuri imobiliare mai mari de 100k EUR. Acum baga 10% ? La ce valori tranzactioneaza baietii proprietati nu cred ca ramane la valoarea asta. Sau poate daca in normele de aplicare dau gratuitate politicienilor :))
   • +2 (2 voturi)    
    cica vor (Joi, 20 aprilie 2017, 9:11)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

    sa scoata la lumina banii din zona gri si neagra a economiei, momindu-te cu deducerile fiscale ca sa te determine sa declari toti baii castigati.
 • +14 (18 voturi)    
  In Romania (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:00)

  coco04 [utilizator]

  nu mai poti sa fi specialist ci doar avocat si contabil.
  Nu ai timp sa te ocupi de concurenta si sa te perfectionezi in propria ta activitate pentru ca tot timpul statul te tine in sah.Ba se schimba una, ba se schimba alta, ba nu se schimba unele dar se trambiteaza o gramada. Oare cu ce am gresit noi romanii sa dam peste atata incompetenta si iresponsabilitate?!
  Sa vii tu sa schimbi Codul Fiscal in fiecare an e ceva incredibil.Fiecare vine cu o idee geniala care nu are cum sa fie prea geniala pentru ca la anul apare alta si mai geniala!
 • +14 (22 voturi)    
  Probabil 16% + inca 10% (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:01)

  cartofil [utilizator]

  Am studii superioare, dar chiar si pagina pe care am citit-o mi-a provocat probleme. Cum o sa se descurce cu o asemenea lege nea Gheorghe din Cocarlatii din Vale ???? Cine naiba o sa stea sa numere absentele elevilor ???? Este 16%+10% sau doar 10 % ?? Daca este 10% iti ia angajatorul, sau platesti jumate din 10% pe un an la inceputul anului, dupa aceea iti ia angajatorul 10 5 timp de 12 luni si dupa aceea faci regularizare si astepti de la statul comunist condus de infractorul condamnat Dragnea, sa-ti dea banii inapoi ?? Nu primesti deja ajutorul pentru copii, se mai acorda un ajutor suplimentar ???? Ma declar cum vreau eu gospodarie ??? Adica eu ma declar o gospodarie si nevasta-mea se declara alta gospodarie ???? Si scoatem mai multe puncte la plafon neimpozabil Pn. Ce inseamna plafon neimpozabil, in afara de formula aceea penibila, la nivelul de matematica similar cu nivelul englezei dnei Olguta? Peste plafon se impoziteaza toata suma, sau se scade plafon neimpozabil din total ???? Niste tampiti au ajuns la butoane, doamne apara Romania !!!!!!!!
  • +7 (15 voturi)    
   special, ca sa nu iti dai seama (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:12)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   ca vei plati mai mult ca pe vechea impozitare.
 • +23 (25 voturi)    
  impozit pe AVERE (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:19)

  Ade2 [utilizator]

  De ce se impoziteaza munca si nu averea? De ce eu care sunt in sistem si usor de impozitat platesc, iar cei care au vile de lux sau complexuri rezidentiale si parcuri auto de lux in curte nu sunt impozitati pentru ca nu sunt angajati? Si mai primesc si ajutoare sociale.
 • +14 (14 voturi)    
  Venituri din investitii (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:49)

  MateiPirvu2 [anonim]

  Deci impozitul pe dividende creste la 10%. Multumim PSD
 • +18 (18 voturi)    
  Grija cea mare a pesedistilor este sa inlocuiasca (Miercuri, 19 aprilie 2017, 21:50)

  ty [utilizator]

  orice. In felul acesta mereu o luam de la capat . . .
 • +21 (21 voturi)    
  Am impresia ca ... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:16)

  BPM [utilizator]

  ... cei care nascocesc asemenea acte normative nu sunt sanatosi la cap... chiar toata lumea trebuie sa se apuce de contzopeala cu chitante, bilete de la film, bonuri de peste tot, cand ajunge acasa dupa 10-12 ore de munca?

  Nu este de ajuns ca tot ce inseamna relatia cu statul necesita cozi, timp, formulare de completat, copii de pe documente atasate (chiar daca ele sunt in arhivele autoritatilor deja...trebuie din nou sa faci copii de pe ele ca sutele de mii de functionarasi doar sa dea cu bifa sa nu oboseasca)?

  Mai mult, trebuie sa ma bag in seama si sa intru in taine cu unu' care este consultant fiscal... sa stie tot despre mine... cat castig, pe ce cheltui...

  Numai securisme si aberatii din partea unor tembeli din parlament care nu sunt preocupati decat de cum sa isi dezincrimineze infractiunile in codul penal (cum sa fure acoperiti de lege) si de cum sa mai aduca la exasperare lumea cu legile lor idioate...
  • +2 (2 voturi)    
   Pe gospodărie deducerile D pot fi maxim 1000 lei (Joi, 20 aprilie 2017, 6:49)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui BPM

   Deci nu e nevoie decât de asigurare masină+casă și vreu 5 bilete la film și ai terminat deducerile.

   Meditații, cărți, taxe scolarizare, abonamente la fitnes, proceduri balneare - la anul cellalt și la mulți ani...
 • +13 (13 voturi)    
  4,5% (Miercuri, 19 aprilie 2017, 22:28)

  ouyang [utilizator]

  Procent recuperat din banii disponibilizați deja prin hotarâri judecătorești de la corupțigen voiculescu. Dar sigur, vom sări cu toții să dăm 10% cel puțin în plus din tot ce producem pentru aceiși corupți și condamnați penli care ne conduc. Mai bine vă strâng de gât unul câte unu pe toți până la ultimul.
 • +14 (16 voturi)    
  Consultanți fiscali (Miercuri, 19 aprilie 2017, 23:23)

  slashroot [utilizator]

  În loc să angajați un gazilion de "consultanți fiscali" specialiști în nimic, nu mai bine suplimentați pozițiile la ANAF? Ar crește nivelul de colectare și nici n-ați răsturna cu fundul în sus tot sistemul.
  Sau de fapt nu asta se dorește?
 • +11 (17 voturi)    
  I'm out of here (Joi, 20 aprilie 2017, 1:28)

  doejohn [utilizator]

  Ba, puna acum am rezistat. Dar jur ca plec sa ramana doar votantii si postacii PSD in tara asta si sa se impoziteze si sa se fure intre ei.
 • +7 (11 voturi)    
  E ca afara dar ATENTIE (Joi, 20 aprilie 2017, 1:57)

  Parzivall [utilizator]

  Impozit progresiv inseamna cu cat castigi mai mult cu atat platesti mai multe taxe. Deducerile nu te ajuta la sume mari.
  • -6 (10 voturi)    
   Gresit (Joi, 20 aprilie 2017, 3:25)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Cu cat castigi mai mult, cu atat platesti mai putin sau deloc. Asa e afara :)) si daca spui ca n-ai avut nici profit...esti deja scos de ori :))
   • +6 (6 voturi)    
    Wrong man, fac asta de 10 ani (Joi, 20 aprilie 2017, 6:39)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    Believe me, nici un guvern nu e atat de tampit incat sa te lase sa iti deduci atat de mult incat sa nu te poata jupui, tocmai pe tine, big money maker. Doar ilegal poti sa nu platesti taxe.
  • 0 (6 voturi)    
   Progresiv ? (Joi, 20 aprilie 2017, 8:35)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Ce anume e progresiv aici ?

   E un singur nivel, 10%.
  • +3 (3 voturi)    
   asa ar fi normal, dar... (Joi, 20 aprilie 2017, 10:32)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Avand in vedere ca veniturile mari sunt la Mafia de partid si musterii lor si la servicii, nu cred ca povara fiscala va fi pusa cu adevarat in spatele lor. Ca doar nu sunt nebuni! Pai de-asta s-au straduit atat sa stranga averi si functii, sa-si bage toate pilele si amantele in posturi banoase, sa acapareze toate functiile in consiliile de conducere, toate posturile gras platite in regii si companii de stat? Ca sa plateasca impozit?!
   Nu!
   Probabil vor introduce niste praguri pentru impozitarea veniturilor mari, niste limite, sa zicem de 3 ori salariul mediu pe economie, dupa care impozitul scade sau se plafoneaza.

   Si de prevederea aia de poveste, ca veniturile neverificabile nu sunt supuse impozitarii, ce zici? Inseamna oficializarea mitei!
 • +5 (5 voturi)    
  Ura! PSD ne distruge tara! Ura! (Joi, 20 aprilie 2017, 7:03)

  emil bobu [utilizator]

  Asa cum ne-a obisnuit din '90 pana azi, PSD distruge Romania in timpul mandatului.

  Abia astept sa vad ce traznai mai inventeaza maimutele PSD, ca ne mergea prea bine in RO, trebuia sa se intample ceva rau.
 • +3 (3 voturi)    
  Situatia financiara a cuiva (Joi, 20 aprilie 2017, 7:07)

  John M. [utilizator]

  se poate schimba de la un an la altul. Sistemul american pe care Olgutza il copiaza trebuie preluat integral ca altfel iese un dezastru.
  De exemplu, ce se intampla daca cineva plateste mai mult?! In sistemul american statul iti trimite automat inapoi un cec (ce in Romania nu exista) cu valoarea a ceea ce ai platit in plus. In Romania ce faci?! Cerere, ce trebuie aprobata si sustinuta cu adeverinte?!
  PSD, habar n-are cum se conduce o tara si v-o arata la fiecare pas !
 • +4 (4 voturi)    
  Aceasta mafie politica (Joi, 20 aprilie 2017, 8:11)

  Rescator [utilizator]

  Are mancarici.Vrea cu orice chip sa ne termine cu
  tampeniile lor de oligofreni, cu scoala facuta pe
  scurtatura, la fabricile de cartoane(numite de ei diplome).
 • -7 (7 voturi)    
  To do list ! (Joi, 20 aprilie 2017, 8:14)

  latulipenoir [utilizator]

  Unele ambasade au facut lobby puternic pentru legea asta. E in to do list. Este prezentata in avantajul populatiei (care oricum nu va sti sa o foloseasca si va produce haos) ci este in avantajul multnationalelor care vor deduce la greu leasing-uri, abonamente fitness si medicale pt angajati etc)... Este simplu de vazut cine are interes sa implementeze acest model...state cu system similar numai ca diferenta de infrastructura fiscal cat si de nivel al taxelor este uriasa. Acest system merge in tari unde fiscalitatea este de peste 40% pe venit nu la 16%. Este o aberatie si apropos nu cu asta a castigat alianta actuala voturile..... deci TFL-isi mai iesiti in strada sau acum nu aveti comanda ?
  • 0 (0 voturi)    
   Nu (Joi, 20 aprilie 2017, 12:00)

   Radu_Net [utilizator] i-a raspuns lui latulipenoir

   Nu mai iesim acum, ii asteptam pe BUS-isti sa iasa, ca noi suntem cu multinationalele.
  • 0 (0 voturi)    
   ai ceva in loc de creier musiu? (Vineri, 21 aprilie 2017, 15:26)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui latulipenoir

   Legea priveste impozitarea contribuabilul persoana fizica nu persoanele juridice. Sau tu crezi ca multinationalele sunt un fel de gospodarii mai mari?
 • +3 (3 voturi)    
  Calculul electoral este in favoarea PSD (Joi, 20 aprilie 2017, 8:33)

  JohnnyBoy [utilizator]

  Noul sistem de impozitare ii avantajeaza pe asistati si pe cei cu venituri mici sau foarte mici si ii penalizeaza pe cei cu venituri mari iar distributia voturilor in aceste categorii este foarte bine cunoscuta. Acesta este singurul calcul care conteaza pentru PSD, restul sunt detalii. Daca nu se schimba ceva, Venezuela scrie pe noi !
 • +2 (4 voturi)    
  o alta intrebare (Joi, 20 aprilie 2017, 8:47)

  xyz2033 [utilizator]

  ce se intampla cu cei cu salarii nete peste 2.000 ron si cu credite cumulate 40% din salariu ? cum creditele nu sunt deduse din veniturile globale, bazata pe experienta fiscala din trecut a impozitarii PSD progresiste sunt sanse sa iasa un fiasco urat de tot. de retinut ca PSD nici n-a stins bine protestele cu OUG 13 si iar toarna gaz pe foc. daca te trezesti brusc cu un impozit de 38% pe venit post-credit 1400 ron net pun pariu ca vei iesi la proteste ...
 • +4 (4 voturi)    
  Dupa proiectul (Joi, 20 aprilie 2017, 8:55)

  Rescator [utilizator]

  Acestor "specialisti"nimeni nu va mai munci.Toti vor fi
  contabili si vor completa tabele imbecile,in care,se va
  consemna,cu mandrie patriotica,nimicul.Populatia se va ruga sa ploua pentru a creste iarba numai buna de pascut,dupa o planificare "stiintifica"facuta de bolsevicii
  din PSD,fost si viitor PCR.Amin!
 • +2 (2 voturi)    
  Merita citit ! (Joi, 20 aprilie 2017, 9:29)

  JohnnyBoy [utilizator]

  http://geludiaconu.com/cat-de-periculos-este-populismul-habarnist-partea-ii-impozitul-pe-venitul-global-pe-gospodarie/
 • +1 (1 vot)    
  asteptam (Joi, 20 aprilie 2017, 9:31)

  ella111 [utilizator]

  asteptam sa vedem pentru cine e facuta aceasta schimbare...carei clientele ii e adresata.
  la prima vedere e evident si pentru bunica faptul ca rata de colectare va scadea semnificativ, birocratia va fi infioratoare, lucrurile se vor complica infinit in loc sa se simplifice.
  inteleg ca avem de angajat rubedenii la stat..dar 35.000 sunt cam multe rubedenii.
  apoi nu putem sa ne uitam in alte curti ca niste gaini bete (vezi olguta) si sa copiem peste noapte niste sisteme care merg in anumite tari in care oamenii sunt educati, alfabetizati, au sisteme foarte bine puse la punct, imbunatatite in zeci de ani, exista disciplina fiscal.
  ce s evrea acum e ceva pe genunchi care va arunca si mai tare tara in haos coroborat cu o crestere enorma a salariilor din aparatul de stat.
 • +2 (2 voturi)    
  Bomba fiscala (Joi, 20 aprilie 2017, 9:47)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Made By P$D,ca sa cosmetizeze, chipurile salariul mediu in RSR. Dovada clara ca aceasta banda de mafioti au un singur scop: sa distruga ABSOOLUT tot in Rom\nia, cum au facut si pana acum
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 20 aprilie 2017, 9:53)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  consultanti fiscali (Joi, 20 aprilie 2017, 10:24)

  revo [utilizator]

  Ce zice legea - doar pentru inscrierea la concurs:
  Pentru atribuirea calităţii de Consultant Fiscal, persoanele fizice trebuie sa promoveze un examen care se organizează de Camera Consultanţilor Fiscali in baza unui regulament aprobat de Consiliul Superior si publicat in Monitorul Oficial Partea I.

  In vederea inscrierii la examen cadidaţii persoane fizice sunt obligate să indeplinească cumulativ urmatoarele condiţii:
  a) să fie licențiați ai unei facultăți cu profil economic;

  b) să aibă o experiență profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activități:

  b1) elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislației fiscale;

  b2) administrare fiscală;

  b3) elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;

  b4) activitate financiar-contabilă;

  b5) activitate didactică universitară în domeniul finanțelor publice, fiscalitate, politici fiscale și bugetare, contabilitate financiară, finanțele instituțiilor publice;
  b6) activitate de consultant fiscal asistent;

  c) să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni în legătură cu exercitarea activităților prevăzute la lit. b);

  d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

  e) să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

  Avand in vedere ca fabricile de diplome au produs sute de mii de absolventi semi-analfabeti ai facultatilor cu profil economic, banuiesc ca nu va fi o problema sa le mai dea inca un certificat la mana, contra-cost, evident, pt.ca dezastrul sa fie complet.
 • -2 (2 voturi)    
  ... (Vineri, 21 aprilie 2017, 9:19)

  vitan.sandu [utilizator]

  Multi comentatori, putini stiutori. In plus, unora le pute tot ce vine de la actualul guvern. Legat de veniturile din salarii, de exemplu, urla multi ca se va impozita si la angajator si prin venitul global. "Plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor au obligaţia de a determina lunar venitul net lunar pentru fiecare beneficiar de venit, prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii în România sau în conformitate cu instrumentele juridice internaţionale la care România este parte, precum şi, după caz, a contribuţiei individuale la bugetul de stat datorată potrivit legii" Deci iata ca nu se impoziteaza decat prin venitul global.
 • 0 (0 voturi)    
  Ba' baiteti! (Vineri, 21 aprilie 2017, 12:53)

  Gabu [utilizator]

  Asta nu facea parte din promisiunile electorale. Asta face parte din planul: pe unde dracu mai scoatem camasa acum dupa ce plurilimbista s-a apucat sa-si dea cu parerea...
 • +1 (1 vot)    
  IO NU POT SA CRED... (Vineri, 21 aprilie 2017, 15:35)

  ..13 [utilizator]

  Ca le-a bubuit capul sa faca o astfel de LEGE - asta nu mai este lege - este ca pe vremea lui CEASCA cand aveai masina de batut ( de aia pe care puteai sa scrii) SI MERGEAI LA POLITIE SA O DECLARI...

  Bre, astia s-au tampit rau de tot la cap - este mama si tatal birocratiei si al Prostiei!!!!

  Incredibil!.
 • +1 (1 vot)    
  ! (Duminică, 23 aprilie 2017, 14:16)

  tudorr [utilizator]

  Sa-i vad eu pe aia care cand se vad in mana cu banii de impozite de la patron, se mai duc cu ei la sfarsit de an sa stea 24 de ore la o coada si sa-i predea :))))))))))))))) Baaaa LCD uri de 2m, renovam tot, pacanele, sa vezi la final de an in ce faliment intra "gospodaria" :)))))))) Plus ca poate asa vede si romanul cam cati bani da celor de la conducere sa aiba din ce fura!
 • +1 (1 vot)    
  gospodarie (Duminică, 23 aprilie 2017, 22:06)

  capitan [utilizator]

  " gospodărie – grup alcătuit din una sau mai multe persoane fizice înrudite sau neînrudite " ...
  Un scenariu : un fruntas al satului va putea inscrie in gospodaria lui pe toti asistatii sociali din împrejurimi ... nu va profita de pe urma lor asa încât, înloc sa plateasca impozit va primi si ceva ajutor de stat? (valabil si pentru clanurile de rromi unde un bulibasa bogat va inscrie in "gospodaria" lui multi tigani saraci).
  Îmi amintesc o lege de data recenta cu efect contrar: ex-presedintele Frantei oferea 300 de euro oricarui cetatean de etnie rroma pentru a se întoarce în România. Ce s-a petrecut atunci? S-au creat retele întregi de exportat rromi în Franta pentru a culege bani pe întoarcerea lor. Si nu s-a mai putut face nimic, pâna nu s-a renuntat la acea lege.
  Extrapolând, personal cred ca acest experiment al PSD ului va fi unul foare costisitor si va avea efecte contrare scopului declarat.
 • +3 (3 voturi)    
  noua impozitare (Duminică, 23 aprilie 2017, 22:07)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Am convingerea ca toti cei care au gandit aceste elucubratii sunt masochisti !!
  intr-o tara in care sunt milioane de analfabeti si sfertodocti o asemenea tampenie nu se va putea aplica niciodata


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by