Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti seara ca nu exista niciun risc de neplata a salariilor, dupa scandalul declansat de un comunicat al Ministerului Apararii, condus de ministrul demisionar al Apararii, Adrian Tutuianu, in care se afirma ca ministerul nu mai are bani pentru plata integrala a veniturilor militarilor fara o rectificare bugetara.

Ionut MisaFoto: Captura Digi 24

"Nu exista niciun risc de neplata salariilor, absolut toate ministerele au bani pentru plata salariilor", a spus ministrul Finantelor, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Acesta a precizat ca rectificarea va avea loc "in cursul lunii septembrie", adaugand: "Noi spunem ca va fi pozitiva".

Ionut Misa a sustinut ca "nu e nevoie de transferari legate de sumele pentru bugete de salarii" si a subliniat din nou ca "nu exista riscul neplatii salariilor la nicio institutie bugetara, la niciun ordonator de credite".

"Consider ca lucrurile sunt incheiate, nu exista acest risc", a comentat ministrul Finantelor.

"In acest moment si in acest trimestru nu exista problema cu plata salariilor la MApN. Pentru ce va fi in trimestrul IV, se vor acorda banii necesari pentru plata integrala a tuturor salariilor pana la sfarsitul anului. In conditiile in care noi vom face rectificare pozitiva va dati seama ca nu e niciun fel de problema", a mai spus acesta.