Senatorul PNL Florin Citu explica faptul ca factorul principal care a contribuit la cresterea economica de 5,8% a Romaniei anul acesta a fost consumul, in proportie de 95%, pentru ca a contribuit pe partea de utilizare a resurselor folosite la formarea PIB cu 5,5% la cresterea de 5,8%, potrivit news.ro.

"Consumul, responsabil pentru 95% din cresterea economica de 5.8. Industria contribuie, pe parte de resurse folosite in economie la formarea PIB, cu 1.7% la cresterea de 5.8%, adica 30% din cresterea economica (constructiile contribuie cu minus 0.2%)", a explicat Florin Citu intr-o postare pa Facebook.

Senatorul PNL a aratat ca, pe partea de utilizare a resurselor folosite la formarea PIB, consumul contribuie cu 5,5% la cresterea de 5,8%, adica 95% din cresterea economica.

"Sa-i ajutam pe propagandisti: 5.5% > 1.7%!!!!, daca ne uitam la cat contribuie consumul vs industria (sau 95>30 daca ne uitam la procente). Consumul este motorul cresterii economice! Simplu", a conchis Florin Citu.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, in Parlament, dupa ce liberalii i-au solicitat sa explice situatia actuala a economiei romanesti, ca cifrele prezentate de organismele interne si internationale arata realitatea economica din Romania, reafirmand ca cifra de 5,2% anuntata ca si crestere economica va fi depasita.

"De fiecare data cand PSD a fost la guvernare, a adus bunastare si o economie solida. O spun cifrele, si nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate interne si internationale. Cresterea economica de 5,8%, cea mai mare din uniunea Europeana, cred ca nu o contesta nimeni. Daca asta spune ca o economie nu merge, explicati dumneavoastra, va rog. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale, dar si a fezabilitatii politicilor economice promovate. (...) Cresterea economica anuntata si asumata in proiectia de buget pe acest an a fost de 5,2%. Ne cerem scuze ca o vom depasi si va fi o crestere economica mai mare", a declarat premierul in plenul Parlamentului.

Mihai Tudose a precizat ca doar in luna iulie investitiile au fost de 2,4 miliarde de lei, dublul mediei lunare din primul semestru si cu 33% mai mare fata de luna similara a anului trecut, aceasta fiind o certitudine ca investitiile publice vor contribui si in acest an la cresterea economica.