Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti ca nu a primit inca de la Ministerul Muncii forma finala a legii pensiilor pentru a calcula impactul bugetar. Cu o zi in urma, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anuntase ca proiectul legii pensiilor "e gata, e finalizat, a ramas sa facem niste calcule impreuna cu Casa de Pensii si Ministerul de Finante". Legea Pensiilor, pe care seful PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca o vrea in vigoare de la 1 ianuarie 2018, ar putea avea un impact major asupra finantelor publice.

Ionut MisaFoto: Agerpres

"Nu am primit inca forma finala pentru a vedea impactul bugetar. Avem informatii de la colegii care au purtat discutii la Ministerul Muncii, nu am primit inca forma finala. Vom face analiza de impact cand vom avea forma finala, o sa discut cu ministrul Muncii sa vad cand o trimite. Dureaza cateva saptamani analiza de impact. E o decizie politica ce se va lua in coalitie daca intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018", a declarat Ionut Misa marti, dupa intalnirea cu conducerea BNR.

Luni seara, Lia Olguta Vasilescu declarase la Romania TV ca "legea e gata, proiectul e finalizat, a ramas sa facem niste calcule impreuna cu Casa de Pensii si Ministerul de Finante. Liviu Dragnea a vrut niste exemple foarte concrete, cat e azi pensia unui fost medic, cat va ajunge, fost agricultor samd, pentru ca atunci cand venim cu legea in spatiul public sa putem raspunde la toate intrebarile".

Ministrul Muncii a mai spus ca, in ciuda schimbarii formulei de calcul a pensiei, nici o pensie nu va scadea: "pot sa va spun cu certitudine ca nicio pensie aflata in plata nu va scadea. Si daca se recalculeaza si iese un punctaj mai mic, va fi platita pensia aflata in plata".